CEREN VE DANİŞ BAYKAN ARŞİVİNDEN EDİRNE SERGİSİ'NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. Daniş Baykan ve Öğr. Gör. Ceren Baykan’ın kişisel arşivlerinden oluşturdukları “Ceren ve Daniş Baykan Arşivinden Edirne” isimli serginin açılışı 24 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp ile akademisyenler ve idari personeller katıldı.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Öğr. Gör. Ceren Baykan, Edirne’nin Kurtuluşu’nun 95. Yılı sebebiyle böyle bir etkinlik gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek bu etkinliğe destek veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti. Öğr. Gör. Ceren Baykan “Kökleri Balkanlara uzanan ama İzmir’de yaşayan ailelerin çocuklarıyız. Her ne kadar ailelerimiz İzmir’de yaşasalar da geçmişte büyüklerimizin Edirne ile çeşitli yaşanmışlıkları var. Bu Üniversitenin mensupları olarak biz de kendimizi Edirneli hissediyoruz ve Edirne için bu serginin gerçekleştirilmesini istedik. Bu sergi için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Doç. Dr. Daniş Baykan ve Öğr. Gör. Ceren Baykan’a Edirne’nin değerlerini ortaya çıkaran bu çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol tarafından gezilen sergi 01 Aralık 2017 tarihine kadar sanatseverlerin ve Edirnelilerin ziyaretine açık kalacak.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..