BUA’NIN GELECEK DÖNEM BAŞKANI BÜKREŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MIRCEA DUMITRU

Selanik Aristoteles Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Balkan Üniversiteler Birliği 5. Toplantısı kapsamında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nın sonunda BUA 2018-2019 Dönemi Başkanı olan Selanik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pericles A. Mitkas görevi Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mircea Dumitru’ya teslim etti. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından Selanik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pericles A. Mitkas’a Başkanlık Sertifikası’nın takdim edilmesinden sonra Bayrak Devir Teslim Töreni gerçekleşti.

Balkan Üniversiteler Birliğinin (BUA) 2019-2020 Başkanı olarak bir konuşma gerçekleştiren Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mircea Dumitru Üniversitesini tanıtan bir sunum yaptı ve Birliğe önemli katkılar sağlamak istediğini, Başkanlık görevi boyunca Romanya’nın önemli üniversitelerini birlik bünyesine katmak için elinden gelen gayreti göstereceğini sözlerine ekledi.

Genel Kurul tarafından yapılan oylama neticesinde ise Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić’in 2020-2021 BUA Dönem Başkanı olmasına karar verildi.


Haber: Nurgül Sarsılmaz
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraflar: Umut Kozakoğlu
Bu içerik 09.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 443 kez okundu.