BUA’NIN GELECEK DÖNEM BAŞKANI BÜKREŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MIRCEA DUMITRU

Selanik Aristoteles Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Balkan Üniversiteler Birliği 5. Toplantısı kapsamında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nın sonunda BUA 2018-2019 Dönemi Başkanı olan Selanik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pericles A. Mitkas görevi Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mircea Dumitru’ya teslim etti. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından Selanik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pericles A. Mitkas’a Başkanlık Sertifikası’nın takdim edilmesinden sonra Bayrak Devir Teslim Töreni gerçekleşti.

Balkan Üniversiteler Birliğinin (BUA) 2019-2020 Başkanı olarak bir konuşma gerçekleştiren Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mircea Dumitru Üniversitesini tanıtan bir sunum yaptı ve Birliğe önemli katkılar sağlamak istediğini, Başkanlık görevi boyunca Romanya’nın önemli üniversitelerini birlik bünyesine katmak için elinden gelen gayreti göstereceğini sözlerine ekledi.

Genel Kurul tarafından yapılan oylama neticesinde ise Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić’in 2020-2021 BUA Dönem Başkanı olmasına karar verildi.

Haber: Nurgül Sarsılmaz
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraflar: Umut Kozakoğlu
Bu içerik 09 Ağustos 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 245 kez okundu.

AİLE BOYU TRAKYA ÜNİVERSİTELİ

2019 yılında, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olarak Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Kayra Çağ Canarslan, aynı üniversitede eğitim gören anne ve babasıyla okul arkadaşı oldu. Balkan Kongre Merkezi’ne gelerek kaydını gerçekleştiren Kayra Çağ Canarslan’ın annesi Trakya Üniversitesi Eğit..

EMEKLİ HEKİM İNAYET DİKİM KORKUT, 67 YAŞINDA ÖĞRENCİ OLARAK TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE

42 yıl sonra 2019 yılında, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimliği mesleğinden emekli olan İnayet Dikim Korkut, aynı yıl girdiği üniversite sınavını kazanarak Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’na yerleşti. Trakya Üniversitesi’nde 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı öğrenci kayıtları devam ederken, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sın..