BALKANLARDAN HÜZÜNLÜ VEDA KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve Emekli Albay, araştırmacı-yazar Atilla Güler'in konuşmacı olarak katıldığı "Balkanlardan Hüzünlü Veda" konulu konferans, 13 Aralık 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, sivil toplum kuruluşları, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Emekli Albay ve araştırmacı-yazar Atilla Güler'in özgeçmişinin okunmasının ardından başlayan konferansta Atilla Güler, Aselsan ve Roketsan'da Yönetim Kurulu üyesi olarak yaptığı görevden sonra Türk tarihi ile ilgili araştırmalar gerçekleştirdiğini ve araştırmalar sonucunda kitaplar yazdığını bildirerek, "Balkanlara Hüzünlü Veda kitabım ile ilgili Trakya Üniversitesi bünyesinde düzenlenen bir konferansa katılmaktan gurur duyuyorum. Yaklaşık 600 yıl süreyle Türk egemenliğinde kalan Balkanlar'ı neden kaybettiğimiz ve Avrupa için Balkanlar neden bu kadar önemliydi sorularının yanıtlarını bu konferansta anlatmaya çalışacağız. 1789 Fransız İhtilali’nden başlayarak 1913 yılının sonuna, özellikle Berlin Kongresi ve sonrasındaki savaş dönemine kadar olan süreçte iç ve dış politikada yaşananlar noktasında Balkanlar'da zamanın en ateşli dönemiydi. Berlin Kongresi'nde alınan kararlar, Osmanlı İmparatorluğu için bir ölüm çanı olarak değerlendirilmiş, gerek iç siyasetteki büyük hatalar gerekse Balkanlar'da yaşananlardan ordunun haberdar olmaması, etkin olarak da her türlü siyasetin ordunun her kademesine yerleşmiş olması, acımasız siyasi mücadele gibi unsurlar kardeşliği ve birbirine olan bağlılığı koparmıştır. Bu sebeple 1912-1913 yılları Balkan muharebelerinde yaşanan acıları birer örnek olarak sunduk ve dersler çıkarılmasını sağlamak için çaba sarf ettik." dedi.

Konferans, Atilla Güler'in öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.

ÜNİVERSİTEMİZ "TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK HİZMET İHRACATÇISI"NDAN BİRİ OLDU

Dünya ticaretinde payı her geçen gün artan hizmet ihracatı ile ilgili Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayımlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasının sonuçlarında Üniversitemiz sektöründe 8. genel sıralamada 474. olarak büyük bir başarıya imza attı. Üniversitemiz, elde ettiği bu başarıyla İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Bü..

YENİ HASTANEMİZDE “HASTANE ENFEKSİYONLARI” KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) Başhekimlik Sağlık Kurulu Odası’nda 18 Ocak 2018 tarihinde Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Gündeniz Altıay ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural tarafından “Hastane Enfeksiyonları” konulu basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı...