BALKAN MEDİCAL JOURNAL’DAN BİR BAŞARI DAHA

Trakya Üniversitesinin marka değerlerinden olan Balkan Medical Journal başarılarına bir yenisini daha ekledi. Etki faktörlerinin açıklandığı Journal Citations Reports 2019 sayısına göre Balkan Medical Journal’in 2018 Etki Faktörü biri geçerek 1,203 oldu. Pek çok tanınmış dergiyi geride bırakarak Türkiye’de birinci, Balkanlarda Croatian Medical Journal’ın ardından ikinci, dünyada da 160 genel tıp dergisi arasında 94. sırada (üçüncü çeyrek) yer aldı. Türkiye’de “Science Citation Index Expanded”da dizinlenen 58 bilimsel dergi arasında ise 9. oldu. Bu etki faktörü ile Balkan Medical Journal, Ortadoğu ülkeleri genel tıp dergileri arasında ilk sırada ve Akdeniz Havzası Ülkeleri arasında ise 7. sırada yer aldı.

Balkan Medical Journal’in hem Trakya Üniversitesi hem de Türkiye’de akademik yayıncılık alanının yüz aklarından olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Baş Editör Prof. Dr. Zafer Koçak ve editör ekibine teşekkür etti.

Balkan Medical Journal halihazırda Ülkemizde yukarıda belirtilen önemli indekslerde yer alan tek tıp fakültesi dergisidir.

Haber: Engin Arda
Editör: Fırat Güngör
Bu içerik 12 Temmuz 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 353 kez okundu.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK TÖRENİ DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi, 2019-2020 akademik yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine “Beyaz Önlük Giyme Töreni”nde mesleğin ilk adımı olan beyaz önlükleri giydirildi. Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Murat Yurtcan, Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. D..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE, 2019-2020 AKADEMİK YILI BAŞARI VE YÜKSELTME TÖRENİ COŞKUSU

Trakya Üniversitesi’nde 2019-2020 Akademik Yılı Başarı ve Yükseltme Töreni coşkusu yaşandı. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, 2019-2020 Akademik Yılı’nda yükseltme alan akademik çalışanlar için cübbe giyme töreni gerçekleştirildi. Bununla birlikte, bilim, kültür ve spor dünyasına katkı sağlayan öğretim elemanı ve öğrencilere teşekkür..