BALKAN KARDİYOONKOLOJİ ZİRVESİ

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Balkan Kardiyoonkoloji Zirvesi’nin açılışı 12 Mayıs 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile akademisyenler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan zirvenin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “1982’de kurulan bir Üniversite olmamıza rağmen Tıp Fakültemizin 1974 yılına dayanıyor. Köklü bir geleneğe sahip güçlü bir üniversiteyiz. Avrupa ortalarına kadar bu güçle baş edebilecek bir kurum yok. Yakın zamanda altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak yepyeni bir hastaneye kavuşacağız. Belli alanlara yoğunlaşarak o alanın en iyisi olmak için çalışmalıyız. Bu alanlara en güzel örnek kardiyoonkoloji. Bu konuda derinleşme ve en iyisi olma yolunda anlamlı ve değerli bir zirve. Bu zirvede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakülesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Zorkun Çernobil’de yaşanan nükleer felaketin etkilerini gösteren “Serpintilerle Yaşamak” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Cafer Zorkun “Kardiyoonkoloji neden son yıllarda önem kazandı? Çünkü Çernobil’in etkileri yeni yeni ortaya çıkıyor. Bu toplantının amacı radyasyon ve radyoaktivite ile yaşamayı öğrenmektir.” diyerek zirvenin gerçekleşmesinde desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Ensemblesi bir müzik dinletisi sundu.

Balkan Kardiyoonkoloji Zirvesi 14 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen Kardiyoonkoloji Hasta Okulu ile son buldu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU “15 TEMMUZ” ÖZEL GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Trakya Üniversitesi Senatosu, “15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü” anma programı dolayısıyla özel bir gündemle toplandı. 16 Temmuz 2018’de Trakya Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu’ndaki toplantı, 50 tam üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. 15 Temmuz’da yaşananları hatırlatan, hafızaların tazelenmesini sağlayan kısa film gösteriminin ardından Senato Üyeleri’nin serbes..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, KARADAĞ SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Karadağ Sağlık Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar’dan oluşan heyete, Türkiye Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip eşlik etti. Heyet, Karadağ Sağlık Bakan Yardımcısı ve Sağ..