BALKAN KARDİYOONKOLOJİ ZİRVESİ

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Balkan Kardiyoonkoloji Zirvesi’nin açılışı 12 Mayıs 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile akademisyenler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan zirvenin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “1982’de kurulan bir Üniversite olmamıza rağmen Tıp Fakültemizin 1974 yılına dayanıyor. Köklü bir geleneğe sahip güçlü bir üniversiteyiz. Avrupa ortalarına kadar bu güçle baş edebilecek bir kurum yok. Yakın zamanda altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak yepyeni bir hastaneye kavuşacağız. Belli alanlara yoğunlaşarak o alanın en iyisi olmak için çalışmalıyız. Bu alanlara en güzel örnek kardiyoonkoloji. Bu konuda derinleşme ve en iyisi olma yolunda anlamlı ve değerli bir zirve. Bu zirvede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakülesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Zorkun Çernobil’de yaşanan nükleer felaketin etkilerini gösteren “Serpintilerle Yaşamak” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Cafer Zorkun “Kardiyoonkoloji neden son yıllarda önem kazandı? Çünkü Çernobil’in etkileri yeni yeni ortaya çıkıyor. Bu toplantının amacı radyasyon ve radyoaktivite ile yaşamayı öğrenmektir.” diyerek zirvenin gerçekleşmesinde desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Ensemblesi bir müzik dinletisi sundu.

Balkan Kardiyoonkoloji Zirvesi 14 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen Kardiyoonkoloji Hasta Okulu ile son buldu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..