ALEXANDER XHUVANİ ÜNİVERSİTESİ, ELBASAN TIBBI TEKNİK BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ SERTİFİKA TÖRENİ

Trakya Üniversitesi ile Alexander Xhuvani Üniversitesi, Elbasan arasında yapılan ikili anlaşma kapsamında Üniversitemizde staj yapan Alexander Xhuvani Üniversitesi, Elbasan’dan 13 öğrenci için 15 Aralık 2017 tarihinde Rektörlükte sertifika töreni düzenlendi. Sertifika törenine Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Cem Uzun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Ünver, Alexander Xhuvani Üniversitesi, Elbasan Teknik Tıbbi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gazment Koduzi, Genel Sekreter Yardımcısı V. Ahmet Sezgin, Ögr. Gör. Rijete Simitçiu, Uzm. Nurgül Sarsılmaz ve öğrenciler katıldı.
 
Tören öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrenciler ile bir araya gelerek yaşadıkları tecrübeler hakkında kendilerinden bilgi aldı. Öğrenciler, Trakya Üniversitesinde hem hocalar hem diğer öğrenciler tarafından çok sıcak ve samimi bir şekilde karşılandıklarını ve kısa süre içerisinde çok farklı deneyimler kazandıklarını belirterek kendilerine verilen fırsattan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkürlerini ilettiler.
 
Alexander Xhuvani Üniversitesi adına konuşan Yrd. Doç. Dr. Gazment Koduzi, Alexander Xhuvani Üniversitesi Rektörünün selamını ileterek başladığı konuşmasında başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Çok kısa sürede güzel tecrübeler elde ettiklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gazment Koduzi, hocalar tarafından kendilerine  gösterilen ilgi, alaka ve yakınlık ile böyle bir organizasyondan duydukları mutluluğu dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Gazment Koduzi ayrıca, bu stajın başlangıç olmasını ve ikinci aşamada daha uzun süreli stajın olmasına yönelik temennileri bulunduğunu sözlerine ekledi.
 
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, iki üniversite arasında gerçekleştirilen iş birliğinin devamını ve Üniversitemizden de akademisyenler ile öğrencilerin oraya giderek kültür alışverişinde bulunmalarını dilediğini belirterek sadece eğitimin değil, kültürlerin ve dostlukların da paylaşılması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Cem Uzun, “Balkanlarda bu tür yakınlaşmalara ihtiyacımız var. Bizlerin de aynı şekilde sizlerin sahip olduğu bilgi ve tecrübelerden faydalanması önemli bir husus. Teknik ve kültürel alanda buradan edindiğiniz tecrübeler oradaki insanlara faydalı bir şekilde yansıyacaktır.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında, Alexander Xhuvani Üniversitesi, Elbasan öğrencilerini ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gazment Koduzi'yi Üniversitemizde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu, Üniversitemizin ve Hastanemizin kapılarının Alexander Xhuvani Elbasan Üniversitesi için her zaman açık olduğunu belirterek Üniversitelerini kendi Üniversitemizden ayrı görmediğini belirtti. Rektörümüz “Buraya gelip bu havayı teneffüs etmeniz çok önemli. Tarihte 100 yıl önce aynı millettik. Aynı bayrağımız vardı. Pek çok akrabanızın Türkiye’de yaşadığını göreceksiniz. Birbiriyle kaynaşmış, kardeş bir milletiz. Din ve kan kardeşiyiz. Birçok savaşta dedelerimiz düşmanla omuz omuza çarpışarak kan kardeşi oldular. Biz sizi sözde değil, özde seviyoruz. Bunu yaşayarak görmeniz çok önemli. Balkanlardan geldik derseniz tüm kapılar açılır size. Bu yüzden hastanemizden okulumuza kadar bütün imkanlarımız sizindir.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Ünver tarafından öğrencilere sertifikaları takdim edildi.
 
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin organize etmiş olduğu program kapsamında, Alexander Xhuvani Üniversitesi, Elbasan'dan 13 öğrenci hemşirelik, laboratuvar teknikleri ve imajeri bölümlerinde 11-15 aralık 2017 tarihleri arasında stajlarını tamamlamış ve eğitim sertifikalarını almaya hak kazanmışlardır. Alexander Xhuvani Üniversitesi, Elbasan Teknik Tıbbi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gazment Koduzi ise Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilen toplantılara katılmış olup, öğrenci, akademisyen ve Hastane Yönetimi ile bir araya gelme fırsatını yakalamıştır. 
Bu içerik 15.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 892 kez okundu.