YENİ YIL KONSERİ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Şef Doç. Ahmet Hamdi Zafer yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen Yeni Yıl konseri, 28 Aralık 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Konsere Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Yoğun ilginin olduğu konser de salona giremeyen izleyiciler, fuaye alanına kurulan dev ekranlardan konseri izledi.

Dünya sinema tarihine damga vuran film müziklerinin yer aldığı geniş bir repertuvardan oluşan konserde, izleyiciler birçok sürpriz yaşadı. Şef Doç. Ahmet Hamdi Zafer'in yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası, konserin ilk bölümünde ünlü bestekarların klasik eserlerini çalarken, ikinci bölümde sahneye solist Nesil Ayan çıktı. Nesil Ayan Türkçe, İngilizce ve Fransızca şarkıları Şef Ahmet Hamdi Zafer yönetimindeki orkestra eşliğinde seslendirdi. 

Film müziklerine sinevizyon gösterisi ve tiyatral oyunların eşlik ettiği konser, izleyicileri adeta büyüledi. Ayrıca çocuk korusu tarafından seslendirilen “Civcivlerim”, “Arkadaşım Eşşek” ve “Anlıyorsun değil mi” şarkıları ile izleyiciler eğlenceli dakikalar geçirdi. Edirne’yi müziğe doyuran konser, büyük beğeni toplayarak sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.
Bu içerik 29.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1696 kez okundu.