BALKAN SENFONİ ORKESTRASI SONBAHARA VEDA KONSERİ

Üniversitemiz Devlet Konservatuarı Balkan Senfoni Orkestrası Sonbahara Veda Konseri, 01 Aralık 2017 tarihinde Devlet Konservatuarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti. Konsere Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konserde Şefliğini Doç. Ahmet Hamdi Zafer'in yaptığı Balkan Senfoni Orkestrası ve Şefliğini Öğr. Gör. Zübeyde Omurtay'ın yaptığı Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Çok Sesli Korosu, Klasik Batı müziği ve Türk müziğine ait eserleri icra etti. Üniversitemizin her iki topluluğunun birlikteliği açısından da iyi bir örnek olan bu konser Üniversitemiz ve Edirne halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Konser bitiminde günün anısına Doç. Ahmet Hamdi Zafer ve Öğr. Gör.  Zübeyde Omurtay'a çiçek takdim edildi.

Bu içerik 04 Aralık 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 537 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..