YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI TÜRKÇE YAZ OKULU BAŞLADI

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın düzenlediği “Türkçe Yaz Okulu 2015” programı Edirne’de başladı. Ülkelerinde Türkoloji eğitimi alan, Türkçe kurslarına devam eden 40 başarılı öğrencinin katılacağı program 4 hafta sürecek.

İletişim dili olarak Türkçe’nin kullanıldığı bu organizasyonda öğrenciler hem Türkçe eğitimi alma hem de bulundukları ve ziyaret ettikleri şehirlerin öne çıkan tarihî ve turistik yapılarını gezme ve yörenin kültürünü tanıma imkânı bulacaklar.

Program kapsamında Trakya Üniversitesi Dil Eğitimi ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜDEM)’de dil eğitimi alan öğretim elemanları,  öğrenciler, şehir idarecileri, entelektüeller, şehir eşrafı ve Türkiye’den gençler ile tanışma fırsatı bulup kültür ve medeniyetimizi daha yakından tanıma olanağı yakalayacaklar.

Bu içerik 28.07.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1284 kez okundu.