YENİLENEN YÜZME HAVUZU, SPOR KOMPLEKSİ VE YENİ SAUNA AÇILIŞI

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesine bağlı yenilenen yüzme havuzu, fitness salonu ve yeni hizmete giren sauna açılış töreni 16 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, akademisyenler, idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Yence, yüzme havuzu ve spor kompleksimizin büyük bir kısmını yenileyerek kapasitesinin artırıldığını ve modernize edildiğini söyledi ve gelecek dönemde ise mevcut tesislere ek olarak crossfit, pilates ve spinning olanakları kazandırarak tüm bu çalışmaları Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu yönetici ve öğretim üyeleri ile koordineli bir şekilde yürüttüklerini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük yaptığı konuşmasında “Üniversitemiz çok modern bir spor kompleksine kavuşmuş oldu. Bu kapsamda buradaki tesisimiz sadece Üniversitemize değil, bölgemize ve aynı zamanda ilerde geliştirilebilecek projeler ile sağlık alanına da hizmet verecek. Üniversitemize tenis kortları, basketbol alanları ve tartan pisti kazandırdık. Gelecekte Ayşekadın Yerleşkemize de yeni spor alanları kazandıracağız. Umuyoruz ki bu spor alanlarımızda olimpiyatlara gidebilecek öğrenciler yetiştireceğiz. Öğrencilerimiz yenilenen havuzumuzda sadece yüzme değil dalış ve kürek eğitimleri de alabilecek. Ben bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol ve hocalarımız açılış kurdelesini keserek kompleksimizi gezdi. Rektörümüz burada bilek güreşi takımımız ile bir araya geldi. 

Açılış sonunda Üniversitemiz Su Altı Sporları Topluluğu dalış grubu ve yüzme takımı birer gösteri gerçekleştirdi.

Spor kompleksimizde fuaye alanı, soyunma odaları, ilk yardım odası yenilenerek tesis girişi için kullanıcıların ödeme yapabilecekleri ve otomatik giriş sağlayabilecekleri kiosk makinesi eklendi. 

Bu içerik 16.06.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 8884 kez okundu.