VIII. ULUSLARARASI SİNAN SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİ

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen VIII. Uluslararası Sinan Sempozyumu 25 Nisan 2013 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Kuarteti’nin ardından açılış konuşmalarını Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdullah Burak POLAT, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Edirne Valisi Hasan DURUER yaptı.
Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdullah Burak POLAT, ”2005’ ten beri geleneksel hale gelen Uluslararası Sinan Sempozyumu’nun bu seneki konusu “Farkındalık”. Farkındalık, bakmak ile görmek, duymak ile işitmek, dokunmak ile hissetmek arasındaki farklılıkları ortaya koyar.” diyerek Mimarlık Fakültesi tüm elemanlarına, idari çalışanlara ve öğrencilere teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Yener YÖRÜK konuşmasında öncelikle Bakanlar Kurulu kararı ile Üniversitemizde Mimarlık Fakültesi’nin kurulmasından hemen ardından sempozyumun gerçekleşmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi. Öğrencilerin burada mimarlık okumasının büyük şans olduğunu dile getirdi ve “Edirne’de Osmanlı Dönemi’nin erken, orta, geç dönemlerine ait eserler bulunuyor ve bu durum özellikle mimarlık öğrencileri için büyük bir şans. Dünyada hiçbir medeniyet yok ki kuşlara bile saray yapsın. Sinan’ın,  kuşlara hürmet göstererek saray inşa etmesi müthiş bir olay. Eserleri aydınlatılınca gündüz ayrı güzel gece ayrı güzel. Bu bağlamda Sinan’ın bilimsel anlamda, bu platformda ele alınmasından dolayı oldukça mutluyum.” şeklinde konuşarak sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Edirne Valisi Hasan DURUER ise “Sempozyum konusu “Farkındalık” ancak biz neyin farkındayız acaba? Mimar SİNAN’ın eserlerinden üç tanesini kaç kişi sayabilir sorgulamalıyız.” şeklinde konuştu ve ardından Üniversitemiz Rektörüne ve Mimarlık Fakültesi Dekan’ına teşekkür etti.

Fotoğraf Sergisi Açıldı
Sempozyum kapsamında Bülent ÖNİZ Fotoğraf Atölyesi çalışmalarının bulunduğu, "Dünya Mirası SELİMİYE" adlı fotoğraf sergisi Balkan Kongre Merkezi’nde açıldı.
 
Panaromik Işıklandırma ile Gölgenin Dansı
Yüksek Mimar Şirin BAYRAM’ın çalışmalarının bulunduğu, Parabolik Işıklandırma ile Gölgenin Dansı konulu  sergi Balkan Kongre Merkezi’nde açıldı.
 
Fotoğraf Sergisi Açıldı
Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu, Selimiye ve çevresindeki yapıların mimarisi ve restorasyonu konusunda öğrenci çalışmalarının yer aldığı fotoğraf sergisi Balkan Kongre Merkezi’nde açıldı.
Bu içerik 25.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 3793 kez okundu.