ÜNİVERSİTEMİZİN MÜZELERİ DİKKAT ÇEKTİ

Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı davetli konuşmacı olarak katıldığı Boğaziçi Üniversitesi Büyük Toplantı Salonu’nda (Saatli Bina BTS/Güney Kampüsü) düzenlenen “Müzelerde/Kültürel Çalışmalarda Yeni Trendler: Hikaye Anlatımı” isimli konferansta “Trakya Üniversitesi Müzelerinin Hikayeleri” konulu sunumuyla katıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, bünyesindeki Kültür Bakanlığı onaylı üç müzesiyle bölgenin kültür lokomotifi olan Trakya Üniversitesinin kültürel alanda bölgeye kazandırdıkları ve müzelerin kuruluş hikayelerini, müzelerdeki yaşanmış olayları anlattı.

Özellikle Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesindeki Ahmet Kutsi Tecer’in 1957 yılında yazdığı “Ağaçla Sarmaşık” isimli şiiri ve bu şiirin hikayesi konferansın en çok ilgi çeken konusu oldu.

AĞAÇLA SARMAŞIK

Burada, bu eski Darüşşifa’da

Birbirine âşık iki genç varmış.

Kızın bulunduğu yer loş bir oda,

Oğlanın kaldığı yer daha darmış.

Her sabah avluda buluşurlarmış,

Doluncaya kadar bir kum saati,

Kızın etrafını periler sarmış,

Oğlanın altında bir sihir atı.

Nihayet bir zaman gelmiş, sıhhati

Düzelmiş bu iki sevdalı gencin

Bir anda kaybolmuş hayatın tadı,

Meğer saadetmiş bu onlar için.

Son defa yan yana gelmiş ikisi,

And içmiş bir daha ayrılmamaya;

Kandırıp bu iki âşık herkesi,

Yeniden girmişler Darüşşifa’ya

En sonda acımış onlara Hızır,

Yaptığı bir iksir varmış kendinin,

Uyuduğu zaman Başhekim, Nazır

İlacına katmış her ikisinin.

İçince iksirden bu iki âşık,

Dünyası değişmiş her iki canın,

Kız bir ağaç olmuş, oğlan sarmaşık,

Issız bahçesinde Darüşşifa’nın.

Ahmet Kutsi Tecer

1957

YENİ ANAFİLAKSİ PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından “Anafilaksi” konulu panel, 18 Ekim 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Panelist Çocuk İmmünoloji ve Alerjisi bölümünden öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Gökmırza Özdemir’in yanı sıra Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nden akademisyenler ve öğrenc..

YENİ ÖĞRENCİLERİMİZDEN KARİYER GEZİSİ

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli Trakya Kariyer projesi kapsamında Üniversitemiz Kariyer Merkezi ve bölümümüz işbirliği ile Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın ve 16 öğrencimiz 17 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsünde yer alan ITÜ Arı Teknokent’te  yer alan Veripark A.Ş.’ye teknik gezi düzenledi. Veripark A.Ş..

HASTANE PERSONELİMİZE EĞİTİM VERİLDİ

Üniversitemiz Kanser Kayıt Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 18 Ekim 2017 tarihinde Merkez Başkanı Prof. Dr. Vuslat Yürüt Çaloğlu’nun katılımı ve Öğretim Görevlisi Saadet Elmas’ın anlatımı ile Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi bayan personeline Kanser Tedavisi Gören Kadınlardaki Sosyal ve Psikolojik Problemlerle Baş Etme konulu eğitim verildi.

KEŞAN YUSUF ÇAPRAZ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ORYANTASYON PROGRAMI

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine 20 Eylül 2017 tarihinde Yüksekokul Konferans Salonu’nda Oryantasyon Programı gerçekleştirildi.   Birinci sınıf öğrencilerinin yanı sıra Yüksekokul öğretim elemanları ve basın mensuplarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf &..

Eki
ALMANCA ÖĞRETMENLERİ GÜNÜ

Düzenleyen Birim: Yabancı Diller YüksekokuluYer: Balkan Kongre MerkeziTarih: 21 Ekim 2017Son Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2017Duyuru metni için tıklayınız.