ÜNİVERSİTEMİZ GÜMÜLCİNE VE İSKEÇE'DE TANITILDI

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Üniversitemize en fazla yabancı uyruklu öğrencinin geldiği Batı Trakya’da Gümülcine Türk Gençler Birliği ve İskeçe Türk Birliğinde Üniversitemizi tanıttılar. Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtımda, Üniversitemizin Balkanlar ile ilgili projeleri, arttırılan yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları ve yabancı öğrencilerden alınan öğrenim harçlarının düşürülmesi, kayıtlarda yaşanan sorunların giderilmesi, yabancı öğrencilerin kalacağı yurt kontenjanlarının arttırılması, ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek destekler gibi birçok konu konuşuldu.

Heyet Gümülcine’de gerçekleştirilen “Balkanlarda Türk Kadını Olmak-Toplumsal Gelişim ve Kadınların Güçlendirilmesi” konulu konferansa da katıldı. Heyet üyeleri burada Batı Trakyalı Türk kadınlarının el sanatlarından oluşan sergiyi gezdiler.

Ayrıca heyet, İskeçe’nin tek Türk Belediyesi olan Mustafçova Belediyesi’ni de ziyaret ederek Üniversitemiz hakkında bilgi verdi.

Bu içerik 20.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1012 kez okundu.