ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYITLARI BAŞLADI

Rekor başvuru sayısı ile uluslararası öğrencilerin ilk tercihi olan Üniversitemize yerleşmeye hak kazananların kayıtları başladı. Kontenjanın artırılarak 1492’ye çıkarıldığı 2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi için 07 Ağustos 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde başlayan kayıtların ilk gününde yoğunluk yaşanıyor.

“Gurbette ilk gün zordur, bizler kolaylaştırmaya hazırız.” sloganıyla uluslararası öğrencilere yardımcı olma hedefi ile çalışmalarını sürdüren Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği de Balkan Kongre Merkezi’nde stant açtı. Konuya ilişkin açıklama da bulunan Dernek Başkanı Hakan Çalışkan “Derneğimiz 2013 yılından beri faaliyet göstermektedir. Dernek olarak öğrencilere sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirmenin yanı sıra ihtiyacı olan öğrencilere burs imkanı da sunuyoruz. Dernek olarak Üniversitemiz ile iş birliği içerisinde burada bir stant açtık ve kayıtlar boyunca burada olacağız. Sloganımızda belirttiğimiz üzere ilk günler zordur. Bizlerde burada öğrenci ve ailelerine Edirne hakkında bilgi vererek onlara yardımcı oluyoruz. Onlara barınma, yeme-içme, ulaşım ve özel sağlık sigortası gibi noktalarda yol gösteriyor, işlerini kolaylaştırıyoruz. Öğrenim hayatları boyunca yanlarında olacağız. Onlara çeşitli organizasyonlar tertip edip hem kendi kültürlerini tanıtma imkanı vereceğiz hem de buraya alışmalarını hızlandıracağız.” dedi.
Bu içerik 08 Ağustos 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1056 kez okundu.

BAŞPEHLİVAN TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDU

Başpehlivanlar İsmail Balaban ve Turan Balaban 15 Ağustos 2017 tarihinde Üniversitemiz Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuru yaptı.Başpehlivanlar başvurunun ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Yavuz Sönmez b..

RATİP KAZANCIGİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne’nin büyük değeri, bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil hayata gözlerini yumdu. Edirne protokolü ve oldukça büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi.Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Rektörümüz Prof. Dr..

REKTÖRÜMÜZDEN İLK KAYIT

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci kayıtları 14 Ağustos 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı kayıt Merkezini ziyaret etti.  İlk Kayıt Rektörümüzden Rektörümüz Prof. Dr. Erha..

KARI KOCA TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

Üniversitemiz 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı kayıtlarında renkli görüntüler yaşanıyor. Kayıtların ilk gününde Nalan Şahin Tabakoğlu ve eşi Ahmet Faruk Tabakoğlu Üniversitemize kayıt yaptırdılar. Nalan Şahin Tabakoğlu Üniversitemiz Geleneksel El Sanatları Bölümüne kayıt yaptırırken eşi Ahmet Faruk Tabakoğlu Üniversitemiz Arkeoloji bölümüne kayıt yaptırdı. Konu ile ilgili konuşan Nal..

KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ BİR OSMANLI KENTİ: EDİRNE

Not: Katılmak isteyenlerin 15 Ağustos 2017 tarihine kadar özgeçmiş ve portfolyolarını atölye.kultur@gmail.com adresine göndermeleri ve başvuru formunun https://goo.gl/forms/UGdceholKKjXOh1V2 linkinden doldurulması gerekmektedir. Katılımcı listesi 17 Ağustos'ta fb.me/atolye.kultur adresinden duyurulacaktır.

ORYANTASYON

Düzenleyen Birim: Uzunköprü Uygulamalı Bilimler YüksekokuluTarih: 27 Eylül 2017Saat: 10.30