ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYITLARI BAŞLADI

Rekor başvuru sayısı ile uluslararası öğrencilerin ilk tercihi olan Üniversitemize yerleşmeye hak kazananların kayıtları başladı. Kontenjanın artırılarak 1492’ye çıkarıldığı 2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi için 07 Ağustos 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde başlayan kayıtların ilk gününde yoğunluk yaşanıyor.

“Gurbette ilk gün zordur, bizler kolaylaştırmaya hazırız.” sloganıyla uluslararası öğrencilere yardımcı olma hedefi ile çalışmalarını sürdüren Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği de Balkan Kongre Merkezi’nde stant açtı. Konuya ilişkin açıklama da bulunan Dernek Başkanı Hakan Çalışkan “Derneğimiz 2013 yılından beri faaliyet göstermektedir. Dernek olarak öğrencilere sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirmenin yanı sıra ihtiyacı olan öğrencilere burs imkanı da sunuyoruz. Dernek olarak Üniversitemiz ile iş birliği içerisinde burada bir stant açtık ve kayıtlar boyunca burada olacağız. Sloganımızda belirttiğimiz üzere ilk günler zordur. Bizlerde burada öğrenci ve ailelerine Edirne hakkında bilgi vererek onlara yardımcı oluyoruz. Onlara barınma, yeme-içme, ulaşım ve özel sağlık sigortası gibi noktalarda yol gösteriyor, işlerini kolaylaştırıyoruz. Öğrenim hayatları boyunca yanlarında olacağız. Onlara çeşitli organizasyonlar tertip edip hem kendi kültürlerini tanıtma imkanı vereceğiz hem de buraya alışmalarını hızlandıracağız.” dedi.
Bu içerik 08 Ağustos 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1161 kez okundu.