TÜTAGEM ULUSLARARASI AKREDİTASYON SÜRECİ BAŞLADI

Trakya Üniversitesi, Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM), açılışı yapıldığı 25 Kasım 2013 tarihinden itibaren on üç aylık bir süreçte, gerek kendi optimize ettiği metotlar, gerekse  uluslararası düzeyde kabul gören metotların validasyonlarını başarı ile gerçekleştirmiş, yapmış olduğu analizlerin tümünde profesyonel olarak dünya ölçeğinde karşılaştırma testi düzenleyen organizasyonlara katılarak yapmış olduğu analizlerin doğruluğunu uluslararası ölçekte kanıtlamıştır. Tüm bu çalışmaların sonunda Dünya Akreditasyon Kurumu’nun ülkemizdeki temsilcisi olan TÜRKAK kurumuna şu an için deney ve kalibrasyon laboratuvarları için dünyada en üst standart olan TS EN/ISO IEC 17025 kapsamında akreditasyon için başvuruda bulunulmuştur. Şubat ayında yapılan denetim sonrasında  TÜTAGEM bünyesindeki 6 adet laboratuvar akreditasyon denetimini başarı ile geçmiştir. Uluslararası akreditasyonumuz için süreçteki en önemli aşama başarı ile tamamlanmış, akreditasyon belgesinin laboratuvarımıza teslimi için süreç başlatılmıştır.

Bu kapsamda, Rektörümüz ve Rektör Yardımcılarımız, TÜTAGEM’e 2 Mart 2015 tarihinde tebrik ziyareti gerçekleştirmişlerdir.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük yapmış olduğu konuşmasında başta müdürümüz Doç. Dr. Oğuzhan Doğanlar ve bütün çalışanlarına teşekkür etti. TÜTAGEM’in bundan sonraki çalışmalarında bölge kalkınması için de daha çok yer alması gerektiğini belirterek, Bu başarının yeterli olmadığı, daha çok çalışarak bu başarının başta Trakya Bölgesi  olmak üzere ülkemiz insanının faydasına kullanılmasının gerekli olduğunu vurgulamıştır.
Bu içerik 05.03.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1737 kez okundu.