TÜRKSOY HALK ÇALGILARI ORKESTRASI NEVRUZ KONSERİYLE BÜYÜLEDİ

Türksoy Halk Çalgıları Orkestrası Nevruz Konseri 23 Mart 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konsere Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konserde TÜRKSOY Genel Sekreteri adına TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Nevruz’un Türk Dünyası’ndaki önemine vurgu yapan Gafarlı, TÜRKSOY olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerden bahsetti. Trakya Üniversitesinde böyle bir konseri gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Gafarlı, destekleri ve misafirperverlikleri için tüm Trakya Üniversitesi çalışanlarına ve Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ederek Nevruz Bayramı’nın tüm Türk Dünyası’na hayırlara vesile olmasını diledi.

Konser açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Nevruz Bayramı’nın Türk Dünyasındaki öneminden bahsederek tüm Türk Dünyasının Nevruz Bayramını kutladı.  Rektörümüz “21 Mart yani Nevruz; gece ile gündüzün eşit olduğu, karanlıkların hükmünün bittiği, soğuğun ayazın esen bahar rüzgarı ile son bulduğu, çiçeklerin filiz verdiği aydınlığın hükmünün başladığı müstesna bir gündür. Nevruz, tüm Türk Dünyası için önemli bir gündür. Bugünün Türk Dünyası için karanlıklardan aydınlığa, ayrılıklardan birliğe, zor günlerden güzel günlere geçişin günü olmasını temenni ediyorum. Tüm TÜRKSOY ailesini ve sanatçılarımızı Edirne’de, Üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Katılımcılara da teşekkür ediyorum. Çünkü bugün burada olan herkes Üniversitemizin ‘Bir Öğrenci de Sen Okut’ kampanyasına destek vermiş bulunmakta. Öğrencilerim adına herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TÜRKSOY Orkestrası sanatseverlere tanıtıldı.

TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası Azerbaycan’dan Türkmenistan’a, Özbekistan’dan Kırgızistan’a Türk Dünyası’ndan farklı ezgileri eşsiz yorumlarıyla icra ederek sanatseverlerden büyük beğeni topladı. Ayrıca, konser sırasında gerçekleştirdikleri dans gösteri ile izleyicilerin gözlerinin pasını sildi.

Protokol tarafından günün anısına TÜRKSOY orkestra şeflerine, solistlere ve TÜRKSOY Genel Sekreteri adına TÜRKSOY Temsilcisi Elçin Gafarlı’ya hediye ve çiçek takdim edilmesiyle konser son buldu.
Bu içerik 24.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 977 kez okundu.