TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE GÜZEL HABER

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı için Trakya Üniversitesi katkı paylarında yabancı uyruklu öğrencilerimizi mutlu edecek bir güncelleme yapıldı.

13 Temmuz 2017 tarihinde yapılan Trakya Üniversitesi Yönetim Kurulunda alınan karar gereği yabancı uyruklu öğrencilerin ödeyecekleri katkı payları YÖK’ün izin vermiş olduğu en düşük seviyeye indirildi. Bu sayede yabancı uyruklu öğrenciler, T.C. uyruklu öğrenciler ile aynı katkı payını ödeyecekler. Örneğin, Trakya Üniversitesinde yabancı uyruklu öğrencilerden alınan yıllık 2.200 TL olan Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinde katkı payı bu yıl 591 TL’ye indirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Yabancı uyruklu öğrencilerimizden alınan katkı paylarını düşürdük. Bu sayede Üniversitemizi daha cazip hale getirdik. Geçtiğimiz sene 1700 TL katkı payı ödeyecek olan Eczacılık Fakültesi öğrencisi bu yıl 494 TL ödeyecek. Yabancı uyruklu öğrenciler ile T.C uyruklu öğrencilerin katkı paylarını eşitledik. Özellikle Balkanlardan gelen öğrenci sayısını 2023'te 10.000'e çıkarmayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz yabancı uyruklu öğrencileri kendimizden ayrı görmediğimizi defalarca dile getirmiştik. Bu kararda bunun en somut örneği oldu. Bu kararın öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.” dedi.
Bu içerik 01 Ağustos 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 3909 kez okundu.