TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE GÜZEL HABER

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı için Trakya Üniversitesi katkı paylarında yabancı uyruklu öğrencilerimizi mutlu edecek bir güncelleme yapıldı.

13 Temmuz 2017 tarihinde yapılan Trakya Üniversitesi Yönetim Kurulunda alınan karar gereği yabancı uyruklu öğrencilerin ödeyecekleri katkı payları YÖK’ün izin vermiş olduğu en düşük seviyeye indirildi. Bu sayede yabancı uyruklu öğrenciler, T.C. uyruklu öğrenciler ile aynı katkı payını ödeyecekler. Örneğin, Trakya Üniversitesinde yabancı uyruklu öğrencilerden alınan yıllık 2.200 TL olan Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinde katkı payı bu yıl 591 TL’ye indirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Yabancı uyruklu öğrencilerimizden alınan katkı paylarını düşürdük. Bu sayede Üniversitemizi daha cazip hale getirdik. Geçtiğimiz sene 1700 TL katkı payı ödeyecek olan Eczacılık Fakültesi öğrencisi bu yıl 494 TL ödeyecek. Yabancı uyruklu öğrenciler ile T.C uyruklu öğrencilerin katkı paylarını eşitledik. Özellikle Balkanlardan gelen öğrenci sayısını 2023'te 10.000'e çıkarmayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz yabancı uyruklu öğrencileri kendimizden ayrı görmediğimizi defalarca dile getirmiştik. Bu kararda bunun en somut örneği oldu. Bu kararın öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.” dedi.
Bu içerik 01 Ağustos 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 3633 kez okundu.

BAŞPEHLİVAN TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDU

Başpehlivanlar İsmail Balaban ve Turan Balaban 15 Ağustos 2017 tarihinde Üniversitemiz Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuru yaptı.Başpehlivanlar başvurunun ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Yavuz Sönmez b..

RATİP KAZANCIGİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne’nin büyük değeri, bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil hayata gözlerini yumdu. Edirne protokolü ve oldukça büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi.Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Rektörümüz Prof. Dr..

REKTÖRÜMÜZDEN İLK KAYIT

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci kayıtları 14 Ağustos 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı kayıt Merkezini ziyaret etti.  İlk Kayıt Rektörümüzden Rektörümüz Prof. Dr. Erha..

KARI KOCA TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

Üniversitemiz 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı kayıtlarında renkli görüntüler yaşanıyor. Kayıtların ilk gününde Nalan Şahin Tabakoğlu ve eşi Ahmet Faruk Tabakoğlu Üniversitemize kayıt yaptırdılar. Nalan Şahin Tabakoğlu Üniversitemiz Geleneksel El Sanatları Bölümüne kayıt yaptırırken eşi Ahmet Faruk Tabakoğlu Üniversitemiz Arkeoloji bölümüne kayıt yaptırdı. Konu ile ilgili konuşan Nal..

KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ BİR OSMANLI KENTİ: EDİRNE

Not: Katılmak isteyenlerin 15 Ağustos 2017 tarihine kadar özgeçmiş ve portfolyolarını atölye.kultur@gmail.com adresine göndermeleri ve başvuru formunun https://goo.gl/forms/UGdceholKKjXOh1V2 linkinden doldurulması gerekmektedir. Katılımcı listesi 17 Ağustos'ta fb.me/atolye.kultur adresinden duyurulacaktır.

ORYANTASYON

Düzenleyen Birim: Uzunköprü Uygulamalı Bilimler YüksekokuluTarih: 27 Eylül 2017Saat: 10.30