TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK 1000 PROJESİ KABUL EDİLDİ

Trakya Üniversitesi’nin “ARDEB Destekli Proje Üretme Kapasitesinin Arttırılması” başlıklı TÜBİTAK 1000 projesi başvurusu kabul edildi. 

Proje Trakya Üniversitesi'nde çalışan öğretim elemanları ve lisansüstü öğrencilerinin TÜBİTAK ARDEB destekli ulusal ve uluslararası projeler üretme kapasitelerinin geliştirilmesini amaçlıyor.  Yürütücülüğü Prof. Dr. Mustafa İnan'ın yaptığı proje ekibinde Prof. Dr. Ahmet Ulugöl, Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, Prof. Dr. Burçin Erdoğu, Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın ve Uzman Burcu Özer yer alıyor.

Proje kapsamında ARDEB mevzuatı ile mevcut/yeni başlatılan destek programları hakkında bilgilendirme, proje yazım teknikleri konusunda eğitim verilmesi, ARBİS kayıtlarının oluşturulması ve güncellenmesinin sağlanması, araştırma ve yayın etiği konusunda farkındalığın oluşturulması, ARDEB programlarındaki süreçlerle ilgili araştırmacıların yaşadığı sorunların saptanması ve çözüm önerilerinin oluşturulması planlanıyor. 

TÜBİTAK 1000 proje çağrısına 30 üniversite davet edilmiş, bunlardan 24'ü başvuru yapmış, 8 üniversitenin projesi başarılı kabul edilmiştir. Projemiz Ankara Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi gibi ülkemizin önde gelen üniversitelerinin projelerinin arasında yer alıyor.

Bu içerik 22.07.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 3391 kez okundu.