TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ GENETİK HASTALIKLAR TANI MERKEZİ’NE KALICI SAĞLIK BAKANLIĞI RUHSATI

Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı tarafından Edirne İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne yapılan "Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi" açılması müracaatı neticesinde Bakanlık yetkililerince yapılmış olan yerinde ziyaret sonucu Yrd. Doç. Dr. Hakan Gürkan'ın merkez sorumluluğunda ve Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tozkır'ın mesul müdürlüğünde “Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi" adı altında geçici açılış izni uygun görülmüştü.

Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi’ne 06 Nisan 2015 tarihinde 22/01 ruhsat numarası ile daha önce verilmiş olan  geçici açılış izni kalıcı ruhsat dönüştürüldü.

“Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi" Trakya Bölgesi'ndeki Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı tek merkezdir. Edirne'den İstanbul'a ve İzmir'e kadar başka Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi bulunmamaktadır. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'na bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Üniversite Hastaneleri içerisinde Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı az sayıdaki Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi'nden bir tanesi durumunda olan Merkezimizde prenatal ve postnatal genetik tanı, nadir görülen genetik hastalıklar, kanser genetiği çalışmaları son teknolojik imkanlar ile yapılabilmektedir.
Bu içerik 10.08.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2111 kez okundu.