TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLE EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA “BİLİMSEL, SOSYAL, KÜLTÜREL VE SANATSAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ” İMZALANDI

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında “Bilimsel, Sosyal, Kültürel ve Sanatsal İşbirliği Protokolü” 12 Şubat 2016 tarihinde imzalandı.

İmza törenine Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Zaim, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız ve lise müdürleri katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Bugün Edirne eğitimi için büyük bir gün. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi arasında yapılan çalışmaların neticesinde, Bilimsel, Sosyal, Kültürel ve Sanatsal İşbirliği protokolü imzalayacağız. Bu noktada ben değerli müdürlerimize ve İl Milli Eğitim Müdürlerine ve dekanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan gerçekleştirdiği konuşmasında Rektörümüze, dekanlarımıza ve lise müdürlerine teşekkür etti. Üniversitemizin Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak olarak yürüttüğü çalışmalar ve Üniversitemizin desteklerinin önemini vurguladı. Milli Eğitim Müdürümüz, imzalanan protokol ile Edirne’de bulunan liselerin eğitimine katkı sağlayacaklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde TUİK’in açıklanan verilerinde Edirne’nin eğitim ve sağlık alanında en iyi ilk 10 şehirde olduğunu söyleyen Özcan, bu başarıda Trakya Üniversitesi’nin katkısının büyük olduğunu söyledi. Lise öğrencilerinin Üniversitemizden seminerler, laboratuvar kullanımı, mesleki eğitim anlamında faydalanacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan katkılarından ötürü emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük “Ülkemizde eğitime aktarılan kaynaklar günden güne artmaktadır. Ancak önemli olan bu kaynakların etkili ve verimli olarak kullanılmasıdır. Bu anlamda Üniversitemizin artan olanaklarını liselerimizde bulunan öğrenciler ile paylaşmak bizim görevimizdir. Aynı zamanda gençlerimize bilimi ne kadar sevdirebilirsek, ileride yapacakları meslekleri onlara ne kadar iyi tanıtabilirsek bizim için o kadar iyi. Üniversitemizin bütün imkânları ve kapasitesi öğrencilerimize açıktır. Liseyi bitiren öğrenciler umarız Trakya Üniversitesi’nin öğrencileri olacaklar. Öğrencilerimiz burada sanatsal olarak müzelerimizden yararlanabilirler, yayınlarımızdan yararlanabilirler. Elektro mikroskop ile bir hücreyi inceleyebilir ve TUTAGEM'de bulunan Foucault sarkacı ile dünyanın döndüğünü görebilirler. Değişik kimyasal analizleri yapabilirler. Mühendislik Fakültesinde öğrencilerimizin ürettiği elektrikli araba Pehlivan’ı görebilirler. Eğitim Fakültesi’nde yeni eğitim metodolojilerini görebilirler. Gençlerimizin Üniversitemizin olanaklarını kullanmaları bu anlamda bizim için sevindiricidir” dedi.

Konuşmaların ardından Trakya Üniversitesi ile Edirne Sosyal Bilimler Lisesi, Süleyman Demirel Fen Lisesi, Edirne Lisesi, 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi arasında protokol imzalandı.

Bu protokol ile Trakya Üniversitesine bağlı Fakülteler ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar arasında bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal işbirliği gerçekleştirilecektir.

İmzalanan protokol ile Üniversitemiz ve liseler arasında gerçekleştirilecek olan işbirlikleri şu şekildedir;

Protokol ile liselerin ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, eğitimin altyapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya öğretim desteği sağlanması konularında Üniversitemiz tarafından uzmanlık desteği sağlanacaktır.

Lise öğrencilerinin Üniversitemizin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesine, birimlerde bulunan laboratuvarların, atölyelerin kullanılmasına ve ortak sergiler düzenlenmesine Üniversitemiz tarafından imkân sağlanacaktır.
Üniversitemizde, ortaöğretime yönelik ortaöğretim öğretmen yetiştirme programlarında öğretmenlik uygulaması ve okul deneyimi derslerine devam eden öğretmen adaylarının stajlarını taraflarca belirlenecek kapsam ve koşullarda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerde yapılmasına imkân verilecektir.

Lise öğrencileri ve öğretmenlerinin, Üniversite Kütüphanesinin kapasitesi ve öğrenci yoğunluğu göz önüne alınarak Kütüphane yönetimi tarafından uygun görülecek zaman aralığında Üniversite kütüphanesinden istifade edeceklerdir. Kopya almaları gerektiğinde bedeli ödenmek suretiyle alabileceklerdir.

Uygun görülen konu, zaman, yer ve şartlarda Üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından lise öğrencilerine dersler verilecek ve mesleki tanıtım seminerleri düzenlenecektir.

Liselerde bilim eğitimini geliştirmek amacıyla yapılacak çalışmalarda oluşturulacak komisyonlara Üniversitemiz tarafından uygun görülen şartlarda personel desteği sağlanacak ve akademik kurullar oluşturulacaktır.

Lise öğrencilerinin, Üniversitemizin düzenleyeceği bilim, spor ve kültürel etkinliklere katılması ve uygun görülen etkinliklerde Üniversitemizden liselere konuşmacıların gelmesine imkân sağlanacaktır.

Üniversitemiz ve liseler tarafından ulusal veya uluslararası kaynaklardan finanse edilmek üzere ortak proje önerileri hazırlanması, yürütülmesi, uluslararası programlara birlikte proje sunulması hususlarında taraflarca uygun görülen çerçeve ve kapsamda işbirlikleri gerçekleştirilecektir.

Liseler tarafından talep edilen ders ve konularda fakülteler tarafından uygun görülen yer, zaman ve şartlarda öğretim üyelerimiz tarafından sunumlar yapılacak ve fakülteler tarafından uygun görülen zamanlarda lise öğrencilerinin ders izlemelerine izin verilecektir.

Basım ve yayını Üniversitece yapılan ve Üniversite idaresi tarafından uygun görülen yayın ve materyaller liselere ücretsiz dağıtılacaktır.

 

Bu içerik 12.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 2150 kez okundu.