TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA “AKILCI İLAÇ KULLANIMI” VE “HİJYEN ETKİNLİKLERİ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Akılcı İlaç Kullanımı” ve “Hijyen Etkinlikleri” kapsamında faaliyetler düzenlenmesine ilişkin protokol 10 Nisan 2015 tarihinde imzalandı.

Trakya Üniversitesi Rektörlük Binasında düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Kemal Soytürk katıldı.

Törende konuşan Rektörümüz, imzalanan protokol ile öğrencilere ve halka akılcı ilaç kullanım davranışı kazandırılmasını planladıklarını belirterek “Akılcı ilaç kullanımı ile halk sağlığının korunmasını hedefliyoruz. Yanlış kullanılan ilaçlar sağlığa zarar vermenin yanında ekonomiyi de olumsuz etkiler.  Bu proje kapsamında verilecek eğitimler ile toplumun bilinçlendirilmesi sağlanacaktır ” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise kurum olarak Trakya Üniversitesi ile iş birliklerinin her geçen gün artığına dikkat çekerek Trakya Üniversitesinin sağladığı akademik destek için teşekkür ederek proje hakkında bilgiler verdi.  

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, konuşmasında öğrencilere eğitimlerin Eczacılık Fakültesi hocaları tarafından verileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Akılcı İlaç Kullanımı” ve “Hijyen Etkinlikleri” kapsamında 2 yıl sürecek etkinlikler ile Edirne’de bulunan öğrencilere akılcı ilaç kullanımı ve okullarda hijyen konusunda eğitimler verilecek. 

Bu içerik 10.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1625 kez okundu.