TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVİRİBİLİM GÜNLERİ

Trakya Üniversitesi Çeviri Topluluğu tarafından düzenlenen Çeviribilim Günleri’nin açılışı 25 Nisan 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp, Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rahman Akalın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmacı olarak Prof. Dr. Işın Bengi Öner, Prof. Dr. Banu Karadağ, Yrd. Doç. Dr. Banu Tellioğlu, Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Alimen, Çevirmen Alper Zafer Güneş, Öğr. Gör. Gözde Büklüm, Okt. Kerem Geçmen, Eser Tözüm, Sabri Gürses, Gökhan Fırat katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Dünya iletişim çağında artık küçük bir köy haline geldi. Bu iletişim çağında insanların birbirleriyle iletişim kurabilmelerinde dil çok önemli bir faktördür. Bu yüzden çeviribilimi çok önemlidir. Bu program alanında uzman hocalarımızın katılımıyla da çok verimli geçecektir. Bir öğrenci topluluğu tarafından gerçekleştirilmesi de takdir sebebidir.” dedi.

Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rahman Akalın etkinlik hakkında bilgi vererek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işın Bengi Öner’in konuşması ile başlayan etkinlik 27 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek.
Bu içerik 26.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 898 kez okundu.