TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 1. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz ve Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli Üniversitelerinin oluşturduğu Trakya Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi Açılışı 23 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversiteler Birliğine dahil üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan açılışta Üniversitemizin tanıtım filmi izlendi. Tanıtım filminin ardından Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci yönetiminde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Beşlisi mini bir konser verdi.

1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi düzenleme kurulu başkanı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tammam Sipahi konuşmasında Sağlık Bilimleri Enstitüsü hakkında bilgi vererek “Bugün dayanışma ruhuyla oluşturduğumuz Trakya Üniversiteler Birliğinin önemli bir günü. Sağlık Bilimleri Kongresi’nin ilkinin Üniversitemizde düzenleniyor olmasından dolayı çok memnunuz. Kongrede 40 davetli konuşmacımız bulunurken 190 sözlü bildiri, 193 poster sunumu gerçekleşecek. Kongremizin bilime, bölgemize ve Ülkemize katkı sağlamasını temenni ederken kongrenin gerçekleşmesinde katkısı bulunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Trakya Üniversiteler Birliği adına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünver konuşmasında “Yaklaşık 5.5 yıl önce birlikten kuvvet doğar ilkesiyle güçlerini birleştiren 4 üniversitemiz bu zamana kadar sosyal, kültürel ve sportif manada birçok etkinlik gerçekleştirdi. Farklı disiplinlerde bilim insanları bir araya getirildi. Laboratuvarların ortak kullanım imkanı geliştirildi. Bugün de Trakya Üniversiteler Birliği bünyesinde 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi’nin açılışı için bir aradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında “Aynı bölgeyi kalkındırmayı amaçlayan bu dört üniversitemizin güçlerini birleştirerek oluşturdukları Trakya Üniversiteler Birliği yaptığı çalışmalarla başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. Trakya Üniversiteler Birliğinin yapmış olduğu çalışmalardan biri olan bu kongre bir yıllık uzun çabalar sonucunda gerçekleştiriliyor. 4 Üniversitenin bir arada olduğu multidisipliner olan bu  kongrede aynı sahada çalışan bilim insanları bir araya gelerek yeni gelişmeleri ortaya çıkarabilirler. Tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. Kongre 25 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecek. 

Bu içerik 23.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1100 kez okundu.