TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜB) 9. ÜST KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 9. Üst Kurul Toplantısı,  dört üniversite rektörünün katılımıyla Tekirdağ'da gerçekleştirildi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, TÜB 2. Dönem Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Konukçu ve 3. Dönem(Yeni Dönem) Genel Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu katıldı.

Toplantıda üniversitelerarası işbirliği protokolleri görüşülerek, karara varıldı. Toplantıda ayrıca, 2014-2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen,

Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yapılan çalışmalar,

Ortak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler,

Merkezi laboratuvarlar katalog çalışmaları,

Kütüphane ve dokümasyon çalışmaları,

Trakya bölgesinde sosyo-ekonomik kalkınma konusunda çalışmalar,

Ortak bilimsel toplantılar,

Ortak proler ve üniversite-sanayi işbirlikleri

Öğrenci kongresi ve TÜB Kataloğu çalışmaları değerlendirildi.

Toplantının ardından Trakya Üniversiteler Birliği 2. Dönem Başkanlığını 2014 yılından  bu yana yürüten Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  görevini düzenlenen törenle Çanakkale Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer'e devretti.

Rektörler, 2 yıl boyunca başkanlık görevini yürüten Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek'e Trakya Üniversiteler Birliği’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.
Bu içerik 29.06.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1463 kez okundu.