TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ II. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ

Trakya Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen II. Lisansüstü Öğrenci Kongresi açılışı 15 Mayıs 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şefik Kurultay, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, enstitü müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlemesi, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın Oda Müziği Topluluğu konseri ve açılış konuşmaları ile devam etti.

Açılışta konuşan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan “Trakya Üniversitesi bünyesinden kurulmuş olan Çanakkale Onsekiz Mart, Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi’nin bir ara gelerek oluşturduğu Trakya Üniversiteler Birliği 19 Nisan 2012 tarihinde kurulmuştur. Bu birlik fiilen ayrılmış olsak da kalben birlikteyiz mesajı vermektedir. Birincisi geçtiğimiz nisan ayında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde gerçekleştirilmiş olan kongreyi geleneksel hale getirmek amacıyla ikincisini Trakya Üniversitesinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Açılışta konuşan Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şefik Kurultay “Trakya Üniversitesi benim öz yuvam diyebilirim. Çünkü bu üniversitenin ikinci dönem mezunu olarak 1987’de mezun oldum. 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi kuruluna kadar da burada görev yaptım. Onun için bu üniversitede bugün bulmaktan ve sizlere hitap ediyor olmaktan büyük bir onur duyduğumu özellikle belirtmek isterim. Bu kongrenin gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Trakya Üniversitesinin köklü bir geçmişe dayandığını ifade ederek  “Trakya Üniversitesi bünyesinden önce Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli Üniversitelerini çıkarmış bir üniversitedir. Bu akrabalık ve kardeşlik ilişkisi Trakya Üniversiteler Birliği ile devam ediyor. Hem bölgenin sorunlarına hem de il bazında eğitim ihtiyaçlarına aynı gözle bakan aynı anda hareket eden gerçekten iyi anlaşan güzel bir birliğiz. İki gün önce dört Rektörümüz ve İstanbul Üniversitesi Rektörümüzle Selanik Kitap Fuarına katıldık. Orada Balkanlarda eğitim ihtiyacına ne katkı sunabiliriz, ne yapabiliriz diye aynı anda hareket ettik aynı cümleleri kurduk. Bu birliği önemsiyoruz. Bu birlikteliğin ve iş birliğinin arttırılması için elimizden geleni yaparız. Bu kongreyi bu anlamda önemsiyoruz. Bu kongre vesilesiyle bölge üniversite öğrencileri birbirleriyle kaynaşmış ve bilgilerini birbirine aktarmış olacaklar. Bir üniversitenin gelişmişlik parametrelinden bir tanesi de ne kadar yüksek lisans ile doktora öğrencisi olduğu ve kaç programı olduğudur. Yüksek lisans ve doktora programlarının öğrenci sayılarını ve niteliklerini arttırmalıyız. Bu toplantılarda buna hizmet edecektir.” dedi.

NOBEL ADAYI PROF. DR. TURHAN NEJAT VEZİROĞLU’NDAN ÜNİVERSİTEMİZ ÇALIŞMALARINA DESTEK

Türkiye’nin son yıllarda yetiştirdiği dünya çapındaki isimlerden biri, Hidrojen Enerjisi konusunda dünyanın bir numaralı otoritesi ve bilimsel çalışmaları sebebiyle 2000 yılında Nobel’e aday gösterilen Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu ve eşi Dr. Ayfer Veziroğlu ile Trakya Üniversitesi’nde temiz enerji teknolojileri ve sürdürülebilirlik çalışmalarının bölgesel bazda geliştirilmesi konularını k..

BAŞPEHLİVAN TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDU

Başpehlivanlar İsmail Balaban ve Turan Balaban 15 Ağustos 2017 tarihinde Üniversitemiz Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuru yaptı.Başpehlivanlar başvurunun ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Yavuz Sönmez b..

RATİP KAZANCIGİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne’nin büyük değeri, bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil hayata gözlerini yumdu. Edirne protokolü ve oldukça büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi.Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Rektörümüz Prof. Dr..

KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ BİR OSMANLI KENTİ: EDİRNE

Not: Katılmak isteyenlerin 15 Ağustos 2017 tarihine kadar özgeçmiş ve portfolyolarını atölye.kultur@gmail.com adresine göndermeleri ve başvuru formunun https://goo.gl/forms/UGdceholKKjXOh1V2 linkinden doldurulması gerekmektedir. Katılımcı listesi 17 Ağustos'ta fb.me/atolye.kultur adresinden duyurulacaktır.

ORYANTASYON

Düzenleyen Birim: Uzunköprü Uygulamalı Bilimler YüksekokuluTarih: 27 Eylül 2017Saat: 10.30