TRAKYA TTO, PATENT FARKINDALIK SEMİNERİ VE PATENT RANDEVU SİSTEMİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi, Trakya TTO ve Türk Patent  Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen “Patent Farkındalık Semineri ve Patent Randevu Sistemi” etkinliği 02 Nisan 2015 tarihinde T.Ü. Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda düzenlendi. Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. İlknur TAŞTAN BOZ’un Trakya Teknopark ve TTO sunumuyla başlayan etkinlik, Türk Patent Enstitüsü Uzmanları, Atalay Berk Damgacıoğlu, Muazzez Korkmaz ve Eren Başer’in sunumları ile devam etti.

Türk Patent Enstitüsü Uzmanlarından ilk  söz alan Atalay Berk Damgacıoğlu sunumunda, Buluş kavramına,  Patent ve Faydalı Model ayrımına güncel örnekler üzerinden tanımlama yapmıştır. Sunumda yer alan ulusal ve uluslararası patent başvuru süreci ve başvurularda dikkat edilmesi gereken konular üzerinde açıklama getirilmiş ayrıca katılımcılardan gelen  soruları cevaplandırmıştır. TPE Uzmanlarından ikinci söz alan  Muazzez Korkmaz sunumunda Endüstriyel Tasarım kavramını tanınmış markalardan örneklerle açıklamıştır. Sunumunda Endüstriyel Tasarım Başvuru ve Tescil Süreçlerini katılımcılarla etkileşimli olarak aktarmıştır. Son olarak söz alan Uzman Eren Başer sunumunda marka kavramı ve marka tescil sürecini katılımcılarla paylaşmıştır.

Etkinliğin son bölümü olan Patent Randevu Sistemi’nde, Patent Uzmanı Atalay Berk Damgacıoğlu ile randevu başvurusu olan Trakya Üniversitesi Öğretim Üyeleri için birebir görüşme imkanı sağlanarak çalışmalarının patent süreçleri ile ilgili sorularına cevaplanmıştır.
Bu içerik 09.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1201 kez okundu.