TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM YILI OLAĞANÜSTÜ AKADEMİK GENEL KURULU

Tıp Fakültesi 2016-2017 Eğitim Yılı Olağanüstü Akademik Genel Kurulu 29 Kasım 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Kurula Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun ve Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ile Tıp Fakültesi akademik personeli katıldı.

Dört basamak şeklinde gerçekleşen kurulda birinci basamakta eğitim programında akreditasyon konusu görüşüldü. Akreditasyonun tanımını yapan Dekan Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir’den sonra Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak, akreditasyona ilişkin süreçlerden ve incelenecek başlıklardan; Ölçme Değerlendirme Birimi ile ilgili 5 temel gelişim standartlarından bahsedilerek akreditasyonun temel basamaklarından biri olduğunu belirtildi. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnan, akreditasyon sürecinde bundan sonra neler yapılacağından, müfredatların güncelleneceğinden, bir Sınav Merkezi oluşturularak similasyon ile uygulamalı eğitimin başarılı bir şekilde verilebileceğinden bahsetti. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Ahmet Tezel, Dekanlık olarak ders notlarının sisteme yüklenmesi, danışman öğretim üyeliği, elektronik öğrenme gibi projeleri hayata geçirerek eğitim programının akreditasyonuna yönelik adımlar atılacağını belirtti.

İkinci basamakta Dekan Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, stratejik planın öneminden bahsederek gelecekte tekrar değiştirilebilecek ve güncellenebilecek bir stratejik planın oluşturulması gerektiğini bu stratejik planla 5 yıl sonra kendimizi nerede görüyoruz sorusuna cevap vereceğimizi belirterek bunun bir ekip çalışması ile ortaya çıkması gerektiğini ifade etti.
Dekan Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Türkiye’nin tek tıp öğrenci dergisi olan Turkish Medical Student Journal ve uluslararası endekslenen tek tıp fakültesi dergisi olan Balkan Medical Journal editörlerine ve ekibine teşekkür etti. Aynı zamanda tıp eğitiminde Türkçe’nin daha fazla yer alması gerektiğini ifade ederek “Dilimiz, servetimizidir.” sloganı ile bu durumun önemine dikkat çekti.

İki basamakta konuşulan konular hakkında değerlendirmeler yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, genel bir değerlendirme yaparak çeşitli önerilerde bulundu. Daha sonra hocalarımızdan toplantının ilk iki basamağı ile alakalı olarak önerileri alındı.

Üçüncü basamakta Doç. Dr. Mustafa Burak Sayhan, acil servisin eksikliklerinden ve problemlerinden bahsederek çeşitli çözüm önerilerinde bulundu.

Kurulun dördüncü basamağında Prof. Dr. Nurettin Taştekin, Döner Sermaye İşletmesi Genel Değerlendirme başlıklı bir sunum gerçekleştirerek döner sermayenin sorunlarına dair çözüm önerilerinden bahsetti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, mevcut durum değerlendirmesi yaparak sorunların çözümüne dair önerilerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu kurulda genel bir değerlendirme yaparak “Maliye ve Kalkınma Bakanlığı ile toplantılar yaptık. Daha modern bir hastane ortamı için destek istedik. İstanbul’dan Avrupa içlerine kadar bizim gibi büyük bir güç yok. Butik ve 1000 yataklı bir hastane olarak Balkanlara ve bölgeye hizmet veriyoruz. Geri kalan 4 bloğumuzu ve ameliyathanelerimizi yenileyeceğiz. Stratejik planla ileride kendimizi nerede gördüğümüze dair bir çalışma başlattık. Bu bizim yol haritamız olacak. Eğitim programında akreditasyon bizim niteliğimizi belirleyecek. Siz hocalarımızın sayesinde çok güçlü bir yapımız var. Tüm önerilerinize açığız ve elimizden geleni yapacağız. İlk olarak acille başladık. Yoğun bakımda da çalışma yapacağız ve geliştireceğiz. Var olan imkanların daha doğru kullanılması için çalışacağız. Personel eksikliğimizi gidermek için Ankara’daki kulislerimiz tüm imkanları ile devam ediyor. Küçük meseleleri çözerek daha büyük problemleri önleyebiliriz. Ar-ge ve inovasyon üzerine adımlar atmalıyız. Horizon 2020 ve TÜBİTAK projelerinde yer almalıyız.” dedi.

Kurul, soru cevap bölümü ile son buldu. 
Bu içerik 30.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 718 kez okundu.