TARAMALI ELEKTRON MİKROSKOBU KURSU TÜTAGEM’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM) faaliyetlerine başladığı 2013’den itibaren araştırmacılara geniş bir alanda analiz ve Ar-Ge desteği vermektedir. TÜTAGEM tarafından gerçekleştirilen analizlerin araştırmacılara daha iyi tanıtılması, öğrencilerimizin ve araştırmacıların ilgili alanlarda bilgi birikiminin arttırılması amacıyla uygulamalı eğitim kursları düzenlenmektedir.

Bu çerçevede düzenlenen ilk eğitim kursu “Uygulamalı Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Kursu" 24-26 Şubat 2017 tarihleri arasında 13 öğrencinin katılımıyla TÜTAGEM’de gerçekleştirildi.

Kurs kapsamında gerçekleştirilen 6 saat teorik ders süresince Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Aktaş, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiler Kartal ve Tutagem Elektron Mikroskobu Laboratuvarı Sorumlusu Uzm. Güner Tezcan tarafından taramalı elektron mikroskobunun genel özellikleri, yüksek vakumlu SEM, değişken vakumlu SEM ve EDX çalışma prensipleri, biyolojik numune hazırlama teknikleri ile ilgili bilgiler verilmiştir.

Kursun devamında her katılımcıya uzman personel gözetiminde biyolojik bir numunenin SEM görüntüsünün nasıl alınılacağını uygulamalı olarak gösterilmiştir.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SELANİK’TE TÜRK EĞİTİM GÜNLERİNE KATILDI

Trakya Üniversitesi 11 – 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Türk Eğitim Günleri"ne katıldı. Etkinlik çerçevesinde Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan  Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olma..

ÜNİVERSİTEMİZ ULUSLARARASI SELANİK KİTAP FUARINDA TANITILDI

Yunanistan’ın Selanik şehrinde 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Selanik Kitap Fuarı’na Trakya Üniversiteler Birliği olarak Üniversitemiz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi de katıldı. Fuarda 12 Mayıs 2017 tarihinde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Selanik Başkonsolosu Orha..