TARAMALI ELEKTRON MİKROSKOBU KURSU TÜTAGEM’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM) faaliyetlerine başladığı 2013’den itibaren araştırmacılara geniş bir alanda analiz ve Ar-Ge desteği vermektedir. TÜTAGEM tarafından gerçekleştirilen analizlerin araştırmacılara daha iyi tanıtılması, öğrencilerimizin ve araştırmacıların ilgili alanlarda bilgi birikiminin arttırılması amacıyla uygulamalı eğitim kursları düzenlenmektedir.

Bu çerçevede düzenlenen ilk eğitim kursu “Uygulamalı Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Kursu" 24-26 Şubat 2017 tarihleri arasında 13 öğrencinin katılımıyla TÜTAGEM’de gerçekleştirildi.

Kurs kapsamında gerçekleştirilen 6 saat teorik ders süresince Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Aktaş, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiler Kartal ve Tutagem Elektron Mikroskobu Laboratuvarı Sorumlusu Uzm. Güner Tezcan tarafından taramalı elektron mikroskobunun genel özellikleri, yüksek vakumlu SEM, değişken vakumlu SEM ve EDX çalışma prensipleri, biyolojik numune hazırlama teknikleri ile ilgili bilgiler verilmiştir.

Kursun devamında her katılımcıya uzman personel gözetiminde biyolojik bir numunenin SEM görüntüsünün nasıl alınılacağını uygulamalı olarak gösterilmiştir.

20. YÜZYILIN SON SOYKIRIMI: SREBRENİTSA KONFERANSI VE 100 KARİKATÜRLE SREBRENİTSA SOYKIRIMI SERGİSİ

Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından Srebrenitsa Soykırımının 22. Yılı anısına düzenlenen 20. Yüzyılın Son Soykırımı: Srebrenitsa Konferansı ve 100 Karikatürle Srebrenitsa Soykırımı Sergisi 13 Temmuz 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi. Sergi açılışına ve konferansa Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büy&uum..

YENİ ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU HERRY SUDRADJAT’DAN ZİYARET

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve beraberindeki heyet 19 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyarette etti. Bilimsel ve kültürel konuların ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Endonezya 260 milyon nüfusu, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip dost ve kardeş bir Ülke. Bizi birbirimize bağlayan tarihi bağla..