TARAMALI ELEKTRON MİKROSKOBU KURSU TÜTAGEM’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM) faaliyetlerine başladığı 2013’den itibaren araştırmacılara geniş bir alanda analiz ve Ar-Ge desteği vermektedir. TÜTAGEM tarafından gerçekleştirilen analizlerin araştırmacılara daha iyi tanıtılması, öğrencilerimizin ve araştırmacıların ilgili alanlarda bilgi birikiminin arttırılması amacıyla uygulamalı eğitim kursları düzenlenmektedir.

Bu çerçevede düzenlenen ilk eğitim kursu “Uygulamalı Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Kursu" 24-26 Şubat 2017 tarihleri arasında 13 öğrencinin katılımıyla TÜTAGEM’de gerçekleştirildi.

Kurs kapsamında gerçekleştirilen 6 saat teorik ders süresince Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Aktaş, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiler Kartal ve Tutagem Elektron Mikroskobu Laboratuvarı Sorumlusu Uzm. Güner Tezcan tarafından taramalı elektron mikroskobunun genel özellikleri, yüksek vakumlu SEM, değişken vakumlu SEM ve EDX çalışma prensipleri, biyolojik numune hazırlama teknikleri ile ilgili bilgiler verilmiştir.

Kursun devamında her katılımcıya uzman personel gözetiminde biyolojik bir numunenin SEM görüntüsünün nasıl alınılacağını uygulamalı olarak gösterilmiştir.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE TÜİK VERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ TANITILDI

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda 15 Kasım 2017 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğünde kurulan Veri Araştırma Merkezi (VAM) tanıtımı ile ilgili olarak “Vam nedir? TÜİK Mikro Verilerine Nasıl Erişilir?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı..