TARAMALI ELEKTRON MİKROSKOBU KURSU TÜTAGEM’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM) faaliyetlerine başladığı 2013’den itibaren araştırmacılara geniş bir alanda analiz ve Ar-Ge desteği vermektedir. TÜTAGEM tarafından gerçekleştirilen analizlerin araştırmacılara daha iyi tanıtılması, öğrencilerimizin ve araştırmacıların ilgili alanlarda bilgi birikiminin arttırılması amacıyla uygulamalı eğitim kursları düzenlenmektedir.
 
Bu çerçevede düzenlenen ilk eğitim kursu “Uygulamalı Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Kursu" 24-26 Şubat 2017 tarihleri arasında 13 öğrencinin katılımıyla TÜTAGEM’de gerçekleştirildi.
 
Kurs kapsamında gerçekleştirilen 6 saat teorik ders süresince Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Aktaş, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiler Kartal ve Tutagem Elektron Mikroskobu Laboratuvarı Sorumlusu Uzm. Güner Tezcan tarafından taramalı elektron mikroskobunun genel özellikleri, yüksek vakumlu SEM, değişken vakumlu SEM ve EDX çalışma prensipleri, biyolojik numune hazırlama teknikleri ile ilgili bilgiler verilmiştir.
 
Kursun devamında her katılımcıya uzman personel gözetiminde biyolojik bir numunenin SEM görüntüsünün nasıl alınılacağını uygulamalı olarak gösterilmiştir. 
Bu içerik 07.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1662 kez okundu.