Balkan Üniversiteler Birliği Troykasını oluşturan geçmiş onursal başkanı Ioanian Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Triantafyllos Albanis, 2015 yılı şimdiki Başkanı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve 2016 yılı Başkanı Sofia St. Kliment Ohridski Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ivan Ilchev Bulgaristan Sofya’da, “St Kliment Ohirdski” Üniversitesi ev sahipliğinde bir araya gelerek ön toplantı gerçekleştirdi.
 
Toplantıda Balkan Üniversiteler Birliği 2015 olağan toplantısının Ekim ayında Edirne’de gerçekleştirilmesine karar verildi. Olağan toplantının gündemini oluşturan konular arasında Erasmus+ hareketliliğinin güçlendirilmesi ve ortak akademik çalıştay yapılması planlandı.
 
Alınan diğer kararlar arasında; birliğin üyelerinin katılımıyla ortak e-bülten oluşturulması, üyeleri tanıtıcı forum hazırlanması bulunmaktadır.
 
Balkan Ülkeleri Üniversiteleri ile dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi, eğitim, spor gibi alanlarda bilimsel bir ağ oluşturmak ve ortak bilimsel çalışmalar yürütmek amacıyla yola çıkan Balkan Üniversiteler Birliğine üye olma talebinde bulunan Üniversitelerin katılımı, troyka toplantısının gündeminde yer alan diğer bir konuydu. Bu kapsamda, toplantıda, Üniversitemizin işbirliği içinde olduğu Balkan coğrafyasında yer alan diğer Üniversitelerle irtibata geçerek birliğe katılım konusunda çağrıda bulunma hedefi yakın hedeflerden biri olarak belirlendi. 
Bu içerik 18.02.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1382 kez okundu.