“SAĞLIKLI BİR NESİL SAĞLIKLI BİR GELECEK” SÖYLEŞİSİ

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yeşilay Topluluğu tarafından organize edilen “Sağlıklı Bir Nesil Sağlıklı Bir Gelecek”  adlı söyleşi 24 Nisan 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, akademisyenler ile Edirne Yeşilay Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç ve öğrenciler katıldı.

Program öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Yeşilay Topluluğunun stantlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Yeşilay tanıtım videosuyla devam etti. Trakya Üniversitesi Yeşilay Topluluğu Başkanı Volkan Palitçi bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Genç Yeşilaylar olarak her Üniversitede topluluklarının olduğunu, bu toplulukların çeşitli faaliyetleri oldunu fakat ilk defa bir üniversitenin rektörünün konuşmacı olarak bu programlara katıldığını ifade ederek Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Göğüs hastalıkları uzmanı olarak ömrümü sigara ve alkol ile alakalı hastalıkların tedavisine harcadım. Sigara dünyada önlenebilir en büyük kanser sebebidir. Verem ve sıtma Cumhuriyetimizin ilk yıllarında önemli bir problemdi. Bu hastalıklara karşı savaş ilan ediliyordu. Şu anda bu enfeksiyonel hastalıklar ile karşılaşmıyoruz. Fakat şu anda her evde bir kanser hastası ile karşılaşıyoruz. 20. yüzyılın başlarında bağımlılığı yaygınlaştıracak faaliyetler gerçekleştirildi. Bu ürünlerin kullanımını yaygınlaştırmak için subliminal yöntemler kullanıldı. Şu an 4000 çeşit zehri sigara ile vücudumuza alıyoruz. Sigara bizi diğer bağımlılıklara da yakınlaştırıyor. Sadece sigara içerek ömrünüzden en az 10 yılı kaybediyorsunuz. Sigara Dünya’daki önlenebilir en önemli kanser sebebidir. Sigarayı önlersek kanser oranlarında büyük düşüş olur. Hekimler olarak bu noktada bize büyük görevler düşüyor. Hekimlikte kaç kişiye sigarayı bıraktırırsanız görevinizi o kadar iyi yapmışsınız demektir. Bizim yetiştireceğimiz yeni nesilde sigaraya, bağımlılığa yer yok. Öyle bir nesil yetiştirmeliyiz ki geleceğe daha güçlü bakabilelim.” dedi.

Soru cevap bölümünün ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na hediye takdimiyle program sona erdi. 
Bu içerik 26.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 982 kez okundu.