SAĞLIK MÜZEMİZ ÖRNEK MÜZE

Gülhane Askeri Tıp Akademisinin müzecilik çalışmaları için Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni inceleyen GATA TIP Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tabip Albay Muharrem Uçar’a, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini ziyaret gezdirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük Mayıs 2015’te Sağlık Müzesinin restore edilen Darüşşifa bölümü hakkında ve tıp tarihi konusunda bilgi verdi. Ziyarette ayrıca Yrd. Doç. Dr. Ratıp Kazancıgil ve Öğretim Görevlisi Nilüfer Gökçe de bulundu.

Ziyarette Rektörümüz ve Doç. Dr. Tabip Albay Muharrem Uçar Üniversitemiz ve GATA arasında akademik işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu.

Bu içerik 11 Şubat 2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1207 kez okundu.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..