SAĞLIK MÜZEMİZ ÖRNEK MÜZE

Gülhane Askeri Tıp Akademisinin müzecilik çalışmaları için Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni inceleyen GATA TIP Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tabip Albay Muharrem Uçar’a, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini ziyaret gezdirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük Mayıs 2015’te Sağlık Müzesinin restore edilen Darüşşifa bölümü hakkında ve tıp tarihi konusunda bilgi verdi. Ziyarette ayrıca Yrd. Doç. Dr. Ratıp Kazancıgil ve Öğretim Görevlisi Nilüfer Gökçe de bulundu.

Ziyarette Rektörümüz ve Doç. Dr. Tabip Albay Muharrem Uçar Üniversitemiz ve GATA arasında akademik işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu.

Bu içerik 11 Şubat 2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1091 kez okundu.

20. YÜZYILIN SON SOYKIRIMI: SREBRENİTSA KONFERANSI VE 100 KARİKATÜRLE SREBRENİTSA SOYKIRIMI SERGİSİ

Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından Srebrenitsa Soykırımının 22. Yılı anısına düzenlenen 20. Yüzyılın Son Soykırımı: Srebrenitsa Konferansı ve 100 Karikatürle Srebrenitsa Soykırımı Sergisi 13 Temmuz 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi. Sergi açılışına ve konferansa Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büy&uum..

YENİ ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU HERRY SUDRADJAT’DAN ZİYARET

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve beraberindeki heyet 19 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyarette etti. Bilimsel ve kültürel konuların ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Endonezya 260 milyon nüfusu, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip dost ve kardeş bir Ülke. Bizi birbirimize bağlayan tarihi bağla..