REKTÖRÜMÜZÜN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Tarihte Bugün bir destanın yazıldığı gündür, Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığını simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günüdeyiz. Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milletinin, ölümsüz kahramanları ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Türk milletinin tarihe vurmuş olduğu damganın sözleridir bu şiir. Çanakkale’de 7 düvele göğsünü siper etmiş bu millet zamanın akışını değiştirmiş, imkansızlıklar içerisinde tıpkı Zümrüdüanka gibi küllerinden doğmuştur. Milli ruhun şahlandığı, Türk’ün bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin Anadolu’da sönmeyeceğinin işareti Çanakkale Zaferi’nin 102. yılını aynı coşku, bilinç ve ruh ile yaşıyoruz. Bizlere bu kutlu toprakları vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu

Bu içerik 18 Mart 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 239 kez okundu.

NEVRUZ ŞÖLENİ COŞKUYLA KUTLANDI

Üniversitemizin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Nevruz Şöleni” 21 Mart 2017 tarihinde Bolca Ana Yemekhanesi önünde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin ile Dekanlar, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Ma..

TÜRKSOY HALK ÇALGILARI ORKESTRASI NEVRUZ KONSERİYLE BÜYÜLEDİ

Türksoy Halk Çalgıları Orkestrası Nevruz Konseri 23 Mart 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konsere Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konserde TÜRKSOY Genel Sekreteri adına TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı b..