REKTÖRÜMÜZÜN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Tarihte Bugün bir destanın yazıldığı gündür, Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığını simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günüdeyiz. Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milletinin, ölümsüz kahramanları ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Türk milletinin tarihe vurmuş olduğu damganın sözleridir bu şiir. Çanakkale’de 7 düvele göğsünü siper etmiş bu millet zamanın akışını değiştirmiş, imkansızlıklar içerisinde tıpkı Zümrüdüanka gibi küllerinden doğmuştur. Milli ruhun şahlandığı, Türk’ün bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin Anadolu’da sönmeyeceğinin işareti Çanakkale Zaferi’nin 102. yılını aynı coşku, bilinç ve ruh ile yaşıyoruz. Bizlere bu kutlu toprakları vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu

Bu içerik 18 Mart 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 419 kez okundu.

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..

YENİ SRİ LANKA VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

“Sri Lanka ve Türkiye İlişkileri” adlı konferans Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İsmail Hakkı İnan Konferans Salonu’nda 17 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Konferansa Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohıdeen Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, akademisyen ve öğrenciler katıldı.   S..