REKTÖRÜMÜZÜN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Tarihte Bugün bir destanın yazıldığı gündür, Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığını simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günüdeyiz. Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milletinin, ölümsüz kahramanları ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Türk milletinin tarihe vurmuş olduğu damganın sözleridir bu şiir. Çanakkale’de 7 düvele göğsünü siper etmiş bu millet zamanın akışını değiştirmiş, imkansızlıklar içerisinde tıpkı Zümrüdüanka gibi küllerinden doğmuştur. Milli ruhun şahlandığı, Türk’ün bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin Anadolu’da sönmeyeceğinin işareti Çanakkale Zaferi’nin 102. yılını aynı coşku, bilinç ve ruh ile yaşıyoruz. Bizlere bu kutlu toprakları vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu

Bu içerik 18 Mart 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 303 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SELANİK’TE TÜRK EĞİTİM GÜNLERİNE KATILDI

Trakya Üniversitesi 11 – 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Türk Eğitim Günleri"ne katıldı. Etkinlik çerçevesinde Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan  Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olma..

ÜNİVERSİTEMİZ ULUSLARARASI SELANİK KİTAP FUARINDA TANITILDI

Yunanistan’ın Selanik şehrinde 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Selanik Kitap Fuarı’na Trakya Üniversiteler Birliği olarak Üniversitemiz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi de katıldı. Fuarda 12 Mayıs 2017 tarihinde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Selanik Başkonsolosu Orha..