REKTÖRÜMÜZÜN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Tarihte Bugün bir destanın yazıldığı gündür, Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığını simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günüdeyiz. Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milletinin, ölümsüz kahramanları ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Türk milletinin tarihe vurmuş olduğu damganın sözleridir bu şiir. Çanakkale’de 7 düvele göğsünü siper etmiş bu millet zamanın akışını değiştirmiş, imkansızlıklar içerisinde tıpkı Zümrüdüanka gibi küllerinden doğmuştur. Milli ruhun şahlandığı, Türk’ün bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin Anadolu’da sönmeyeceğinin işareti Çanakkale Zaferi’nin 102. yılını aynı coşku, bilinç ve ruh ile yaşıyoruz. Bizlere bu kutlu toprakları vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu

Bu içerik 18 Mart 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 282 kez okundu.

YENİ “SAĞLIKLI BİR NESİL SAĞLIKLI BİR GELECEK” SÖYLEŞİSİ

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yeşilay Topluluğu tarafından organize edilen “Sağlıklı Bir Nesil Sağlıklı Bir Gelecek”  adlı söyleşi 24 Nisan 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, akademisyenler ile Edirne Yeşilay Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç ve öğrenciler katıldı. Progr..

YENİ 23 NİSAN REKTÖRÜ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE UZAY ÇALIŞMALARINI BAŞLATIYOR

Üniversitemiz Anaokulu öğrencileri 21 Nisan 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleşen ziyarette Rektörümüz çocuklar ile sohbet ederek hediyeler dağıttı.Rektörümüzün sorduğu bilmeyece doğru cevap vererek Rektörlük koltuğuna oturan öğrencimiz astronot olmak istediğini ifade etti. &O..