REKTÖRÜMÜZÜN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Toplumumuzun ve aile yapımızın temel taşı olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

8 Mart kadınlarımızı ve sorunlarını daha iyi anladığımız, bu konuda duyarlılığımızı bir kez daha ortaya koyduğumuz önemli bir gündür. Kadın erkek eşitliğinin sağlanması, kadınlarımızın sorunlarının çözülmesi ve bu çözümlerin sürdürülebilir olması sadece kadınlarımızı değil hepimizi ilgilendirmektedir. Kadınların karşılaştığı sorunların çözülmesi, kadınların toplumun her kesiminde daha ileriye taşınması için herkese büyük görevler düşmektedir.

Üniversiteler kadınlarımızın toplumdaki yerlerinin gelişmesi ve güçlenmesini sağlayan önemli yerlerdir. Bilim alanında birçok yeniliğe öncülük etmiş olan kadınlarımız bunun en büyük örneğidir.

Tarihimiz ve kültürümüzde de kadının rolü ve önemi büyüktür. Kadına saygı, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi toplumumuzun temelinde yer almaktadır.

Kadınlarımızın toplumun her alanındaki sorunlarının çözülmesi için Üniversite olarak her türlü desteği sağlayacağımızı belirtir, kadınlarımızın bu önemli gününü kutlarım.
Bu içerik 08.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1011 kez okundu.