REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu 22 Kasım 2016 tarihinde basın mensupları ile Üniversitemiz Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. Toplantıya Rektör Yardımcılarımız, akademik personelimiz ve Daire Başkanları katıldı. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda;

“Görevimizde yaklaşık yüz günü geride bıraktık. Seçim sürecinde “büyük mutabakat” sloganımızı kullandık ve bu dönemde yönetim anlayışımızı ve hedeflerimizi beyan ettik. Bugün geçirdiğimiz bu süre boyunca beyan ettiğimiz hedefler ve gerçekleştirdiğimiz projeleri konuşmak için bir araya geldik.

Öncelikle kendimize koyduğumuz ilk hedef çalışma huzurunu sağlamaktı. Bu noktada zorunlu ortak dersler problemini çözdük. Hafta sonuna konulan dersler ve imtihanlar hem asistanlarımızı hem öğrencilerimizi zor durumda bırakmaktaydı. Biz derslerimizi sınavlarımızı hafta içine alarak bu sorunu aştık.

Çalışanlarımız için bir kreş hedefimiz vardı. Bu hedefimizi gerçeğe dönüştürerek kreşimizi aktif hale getirdik. Bu noktada 54 çocuğumuz kreşimizde huzurlu bir ortamda bulunuyor.

Yemekhane, kantin ve kafeterya hizmetlerinin çeşitliliği ve kalitesinin arttırmak gibi bir hedefimiz vardı. Eski MENZA binamızı yeniledik. En yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimiz bu sayede çok kısa bir sürede sırada beklemeden yemek yiyebilecek.

Üniversitemizi, sosyal yaşamın ve kültürün cazibe merkezi haline getirmek hedefimiz doğrultusunda Ayşekadın Yerleşkesine yeni sosyal alanlar kazandırıyoruz. Aynı zamanda Üniversitemizin kültür merkezi olması için bütün akademisyenlerimizden bir etkinlik yapmalarını istedik. Karaağaç Yerleşkemizde ise Sanat Galerisi ve Üniversitemiz için tanıtım ofisi açmayı planlıyoruz.

Üniversitemizin eğitim kalitesi yükseltilerek ülkemizde ve dünyada önde gelen üniversiteler arasında yer almasını sağlamak hedefimiz doğrultusunda Üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda en başarılı Üniversiteler indeksine sokmak için gerekli tedbirlerimizi aldık. Bu noktada gerekli çalışmalarımız ile ulusal ve uluslararası alanda Üniversitemiz en başarılı üniversiteler arasında yer alacak.

Ar-Ge’yi ve inovasyonu teşvik etmek, projelere önem vermek için çalışıyoruz. Akademisyenlerimizi inovatif çalışmak, Ar-Ge projeleri gerçekleştirmek ve patentli ürünler ortaya koymak ve uluslararası yayınlar yapmak konusunda teşvik ediyoruz. Bu noktada üretken ve başarılı akademisyenlerimizi daha geniş bir kapsamda çalışabilmeleri için ödüllendireceğiz. Teknopark çok önem verdiğimiz bir nokta. Bu anlamda Teknoparkımızı yeniden inşa sürecine başladık.

Akademisyenlerimizi çalışmaları, başarıları ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek, kendilerini teşvik etmek amacı ile bir bilgi bankası oluşturmaktayız.

Üniversitemizin var olan durumunu en iyi şekilde tespit edebilmek için idari ve akademik personelimiz ile sık sık bir araya geliyoruz. Ortaya çıkan tabloyu analiz ederek geleceğe yönelik atılması gereken adımları planlıyoruz.

“Kişiselleştirmek değil kurumsallaştırmak” hedefi bizim yönetim anlayışımızın en önemli parçalarından birisi. Bu noktada kurumsal bir yapı olarak üniversitemizde kişisel uygulamaların önüne geçeceğiz. Kişisel uygulamaların önüne geçmek için her birimimiz için ilgili yönergeleri hazırlıyoruz. 

Üniversitenin gelir kaynaklarını arttırmak üstünde durduğumuz en önemli noktalardan birisi. Yönetime geldiğimiz günden bu yana Ankara’da gerekli görüşmeleri gerçekleştirerek projelerimiz için kaynak oluşturmayı başardık. Bakan seviyesindeki görüşmelerimizde Üniversitemiz akademik ve idari personelinin katılımı ile ziyaretler gerçekleştirdik.

Yarattığımız kaynaklar sayesinde Tıp Fakültesi Hastanemizi yenileyeceğiz. Hastanemizin 4 bloğunu ve Ameliyathane, Acil Servis ve Yoğun Bakım Ünitelerini yenileyeceğiz. Ameliyathane sayısını 22’ye çıkaracağız. Acil Servisimiz içerisinde Radyoloji Ünitesi de bulunacak. Diyaliz merkezimiz yenilenecek ve kapasitesi artırılacak.

Akademisyenlerin, daha fazla yurt içi / yurt dışı konferans ve etkinliklere katılmalarını teşvik etmek ve finansman kaynağını oluşturmak için çalışıyoruz. Patent üreten, alanında inovasyon sağlayan akademisyenlerimizi bilimsel etkinliklere katılma noktasında daha fazla destekleyeceğiz.

Lisans ile Lisansüstü Eğitim ve Öğretimi yeniden yapılandırmak istiyoruz. Akademisyenlerimiz ile bir araya gelerek gerekli çalışmaları başlattık. Üniversitemizde bulunan programlar için de uluslararası kalite standartlarının göstergesi olarak akreditasyonlar alınmasını sağlayacağız.

Yeni inşa ettiğimiz binalar ile rahat, geniş, modern çalışma ve eğitim alma olanakları yaratıyoruz. Bu sayede hem öğrencilerimizin hem de çalışanlarımızın koşullarını iyileştireceğiz.

Üniversitemiz ile sanayi işbirliğine önem veriyoruz. Teknopark ile bu konuda bir ivme yakaladık. Artık sanayiciler üniversitemizi ziyaret ederek istedikleri alanlarda destek talep edebiliyorlar. Bizim çalışma arkadaşlarımız da sanayicileri ziyaret etmeden önce sanayicinin ihtiyaçlarını tespit ediyorlar.

Ar-Ge’ye önem veriyoruz. TUTAGEM bu anlamda çok önemli. Bizde TUTAGEM’e alınan yeni cihazlar ile her türlü analizi yapabileceğiz. Ancak burada önem ile belirtmek isterim ki bu cihazlara sahip olmak tek başına yetmiyor. Biz bu cihazları etkin bir şekilde kullanabiliyoruz.

Üniversitemizin temsiline çok önem vermekteyiz. Bu anlamda yurt içinde sayın bakanlarımız başta olmak üzere birçok üst düzey ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretleri aynı zamanda yurt dışında da gerçekleştirerek başta Balkan coğrafyası ile ilişkilerimizi geliştireceğiz. Balkan Üniversiteler Birliği’ne önem veriyoruz. Bu alandaki çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz.  Balkanlardan birçok öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin sayısını artırmak için çabalıyoruz. Elbette Uluslararası öğrenci sayısını artırmak tek başına yetmez. Bu anlamda Kredi Yurtlar Kurumu ile de görüştük. Ve uluslararası öğrenciler için yurt kontenjanını artırma sözü aldık. 

Son olarak Üniversitemiz web sitesini de yeniliyoruz. Bu noktada açık, hesap verebilen, şeffaf bir yönetim anlayışı ile hep beraber Üniversitemizi geleceğe taşımak için çalışıyoruz” dedi. Toplantı ardından Rektörümüz basın mensuplarımızın sorularını yanıtlayarak sohbet etti.

 

Bu içerik 22.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1685 kez okundu.