PEHLİVAN ELEKTRAK EKİBİNDEN VALİMİZE ZİYARET

Trakya Üniversitesi Tasarım Proje Topluluğu tarafından üretilen ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Alternatif Elektrikli Araç Yarışları”nda yarışı tamamlayan 9 araç içerisine girerek, 6. olan ve aynı zamanda tasarım ödülüne layık görülen Pehlivan ElekTrak aracını üreten ve tasarlayan ekibimiz Vali Dursun Ali Şahin’i ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’ün öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Proje Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, Proje Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Vedat Taşkın, Yrd. Doç. Dr. Deniz Taşkın, Uzman Fahrettin Dolaştır ve Pehlivan Team üyesi öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, 12 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen ziyarette, ElekTrak’ın üretildiği Ayşekadın Yerleşkesi’nde bulunan atölyede aracın direksiyon koltuğuna geçti. Rektörümüz aracı buradan Valilik binasına kadar kullandı.

Valilik’te gerçekleştirilen karşılamadan sonra, Vali Dursun Ali Şahin aracı inceleyerek direksiyona geçti ve küçük bir gezi yaptı. Vali Dursun Ali Şahin burada yaptığı açıklamada, ilk kez elektrik ile çalışan bir araca bindiğini söyleyerek ülkemizin alternatif enerjiler konusunda yürüttüğü çalışmalara dikkat çekti ve böylesi bir aracın Trakya Üniversitesi’nde, Edirne’de üretilmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Vali Dursun Ali Şahin, aracı çok beğendiğini ifade ederek başarılarından ötürü öğrencilerimizi ve hocalarını kutladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük burada yaptığı açıklamada, TÜBİTAK tarafından Pehlivan ElekTrak’ın düzenlenen bu yarışmada ödül alan ikinci araç olduğunu belirterek, aracın parçalarının büyük bir çoğunluğunun öğrencilerimiz tarafından üretildiğini söyledi. Rektörümüz Edirne’nin böyle bir ödüle kavuşmasının önemli olduğunu söyleyerek, Trakya Üniversitesi’nin alternatif enerjili araçlar konusunda çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol ve öğrenciler başarı sertifikalarını almak üzere Valilik binasına geçtiler. Burada gerçekleştirilen törende Vali Dursun Ali Şahin öğrencileri ve hocaları tekrar tebrik ederek, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu’ya, Topluluk -Proje Danışmanlarına ve Pehlivan Team öğrencilerine başarı belgelerini verdi. 
Bu içerik 12.08.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1920 kez okundu.