İstanbul Üniversitesi, Sts. Cyril ve Methodius Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, St. Kliment Ohridski Üniversitesi, Türkiye Bilimler Akademisi, Makedonya Bilim ve Sanat Akademisi, Bulgar Bilimler Akademisi işbirliği ile düzenlenen Ohrid İnsiyatifi toplantısı 28-29 Eylül 2014 tarihleri arasında Makedonya’nın Ohrid Kentinde düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını Makedonya Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanı Abdulakim Ademi gerçekleştirdikten sonra İstanbul Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, Makedonya Bilim ve Sanat Akademisi adına Acad. Vlado Kambovski, Trakya Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, TÜBA adına Prof. Dr. Fikrettin Şahin, Bulgar Bilimler Akademisi adına Svetlanka Kuyumdjieva, St. Kliment Ohridski Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Roumen Pankov, Sts. Cyril ve Methodius Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Velimir Stojkovski  birer konuşma yaptı.

Toplantıya Üniversitemizden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burçin Erdoğu, TUTAGEM Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan Doğanlar, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sedat Üstündağ, Tarih Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Hasan Demiroğlu ve Kütüphane Daire Başkanı Recep Zogo katıldı.

Bu içerik 01.10.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2023 kez okundu.