ÖĞRENCİLERİMİZDEN AKADEMİSYENLİĞE İLK ADIM

Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen akademisyenliğe ilk adım sempozyumu 30 Eylül 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sempozyuma Trakya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bilimsel Araştırma Topluluğu Başkanı Attila Ülkücü açılış konuşmasında yakın geçmişe kadar bilgiye sadece yazılı kaynaklardan ulaşılabilirken günümüzde bilgiye yaşadığımız teknoloji çağının da bir getirisi olarak birkaç mili saniyelik aramalar ile ulaşılabildiğini belirterek bilimsel araştırma metotlarının değişerek gelişmesine ve büyük bir ivme kazanmasına önayak olduğunu ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu öğrencilerden soru soran, öğrenmek isteyen, özgüveni yüksek, bilginin peşine düşen bireyler olmaları gerektiğini belirtti. Erhan Tabakoğlu “Hayal bile edilemeyecek şeyler gerçekleştiren milletin çocuklarısınız. 500 yıl önce burada daha gelişmiş bir sağlık merkezi yoktu bunu biz başardık. Daha iyisini yapabiliriz elbette. Zor durumlarda hızlı çözüm üretebiliyoruz. Eskiden bilgiye ulaşmak zordu, şimdi ise her bilgi elinizin altında. Bilginin sınırlarında dolaşın ve kafanıza yatmayan bir şey olduğunda sorgulayın. Bilginin sınırlarında dolaşın ve kafanıza yatmayan bir şey olduğunda sorgulayın.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu "Bu tür bilimsel konulara öğrencilerimizin sahip çıkmasını önemli buluyorum. Öğrencilerimiz bugün salonu doldurdular. Ben kendilerini tebrik ediyorum ve öğrenci topluluklarımızın etkinliklerini destekliyorum." dedi. Rektör, katılımcılara kendilerine daima güvenmeleri ve daha iyisini başaracaklarını bilerek emin adımlarla ilerlemeleri gerektiğini belirterek sözlerine son verdi.

Bilimsel Araştırma Topluluğu’nun 3. Başkanı Dr. Dilek Tucer ve şimdiki Başkanı Attila Ülkücü bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda 1990’da kurulan topluluğun yapmış olduğu çalışmalardan bahsedildi. Bu çalışmalar arasında etkili sunum teknikleri, bilimsel araştırmalara giriş, makale okuma, literatür tarama, deney hayvanlarıyla çalışma kursunun düzenlenmesini sağlama gibi mesleki kazanımların yanı sıra seminer düzenleme, film gösterimleri, toplu yemek organizasyonları gibi sosyal gelişime katkı sağlayan çalışmaların da yer aldığı ifade edildi.

Dr. Dilek Tucer “Öğrencilik yıllarımda akademisyen olmak için yola çıkanlardan biriydim. Bazı problemler nedeniyle bu hedefime ulaşamadım. Bu yüzden sempozyum benim için duygusal bir anlam ifade ediyor. Burada olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Eskiden imkansızlıklar içinde hedeflerimize ulaşmak zorundaydık. Topluluğumuz da zor günlerden geçerek başarılara imza attı.” dedi.

Programda geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ve akademik olarak büyük başarılara imza atan Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil yad edildi. Plaket takdiminin ardından program son buldu.

YENİ ANAFİLAKSİ PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından “Anafilaksi” konulu panel, 18 Ekim 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Panelist Çocuk İmmünoloji ve Alerjisi bölümünden öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Gökmırza Özdemir’in yanı sıra Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nden akademisyenler ve öğrenc..

YENİ ÖĞRENCİLERİMİZDEN KARİYER GEZİSİ

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli Trakya Kariyer projesi kapsamında Üniversitemiz Kariyer Merkezi ve bölümümüz işbirliği ile Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın ve 16 öğrencimiz 17 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsünde yer alan ITÜ Arı Teknokent’te  yer alan Veripark A.Ş.’ye teknik gezi düzenledi. Veripark A.Ş..

HASTANE PERSONELİMİZE EĞİTİM VERİLDİ

Üniversitemiz Kanser Kayıt Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 18 Ekim 2017 tarihinde Merkez Başkanı Prof. Dr. Vuslat Yürüt Çaloğlu’nun katılımı ve Öğretim Görevlisi Saadet Elmas’ın anlatımı ile Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi bayan personeline Kanser Tedavisi Gören Kadınlardaki Sosyal ve Psikolojik Problemlerle Baş Etme konulu eğitim verildi.

KEŞAN YUSUF ÇAPRAZ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ORYANTASYON PROGRAMI

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine 20 Eylül 2017 tarihinde Yüksekokul Konferans Salonu’nda Oryantasyon Programı gerçekleştirildi.   Birinci sınıf öğrencilerinin yanı sıra Yüksekokul öğretim elemanları ve basın mensuplarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf &..

Eki
ALMANCA ÖĞRETMENLERİ GÜNÜ

Düzenleyen Birim: Yabancı Diller YüksekokuluYer: Balkan Kongre MerkeziTarih: 21 Ekim 2017Son Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2017Duyuru metni için tıklayınız.