NEVRUZ ŞÖLENİ COŞKUYLA KUTLANDI

Üniversitemizin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Nevruz Şöleni” akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla 20 Mart 1015 Cuma günü Balkan Yerleşkesi Balkan Kongre Merkezi önünde gerçekleştirildi.

Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Dekanlar, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Genel Sekreter Erengül Özdemir,  Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Yence ile diğer Daire Başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Ali Onur Kara’nın Nevruz duası ile başlayan Nevruz Şöleni, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Demiroğlu ve Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin’in konuşması ile devam etti. Rektör Vekili Süleyman Pişkin, Nevruz’un Türk Dünyasının kuzeyinden güneyine doğusundan batısına kadar uzanan engin bir coğrafyada yaşayan Türk Devletlerinin ve topluluklarının milli ve ortak bir bayramı olduğunu vurguladığı konuşmasını  “Nevruz; bahar bereketini, yeni yılı ve yılın başlangıcını çağrıştırır. Nevruz, Türk kültüründe baharı, yaşama sevincini, yenilenmeyi, uyanan doğa ile birlikte bolluğu, bereketi simgeler.” diyerek sürdürdü.  Konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakıldı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin’in başlattığı demir dövme törenini takiben İpsala Mehter Takımı’nın mehteran konseri ile Nevruz bayramlarının ayrılmaz parçası olan yumurta tokuşturma etkinliğini gerçekleştiren katılımcılar sergilenen Kuzey Kafkas Halk Oyunları gösterisini coşkuyla izledi.

Şölen, Başkanlığını Avukat Adnan Mehel’in yaptığı ve Ercan Özek’in de aralarında bulunduğu Geleneksel Osmanlı Okçuluğu Takımının kutlamalara ayrı bir renk ve heyecan katan gösterisinin ardından Türkistan pilavı ve tatlı ikramı ile son buldu.

Bu içerik 20.03.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2112 kez okundu.