MİNYATÜRLERDE PEYGAMBERİMİZ

Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlediği “Minyatürlerde Peygamberimiz” konulu sergi 14 Nisan 2015 tarihinde Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirildi.

Açılışa Vali Dursun Ali Şahin, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, İl Müftüsü Emrullah Üzüm, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akıllı, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cengiz Dane, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Katılımcılara şerbet ikram edildi.

Protokol, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin Siyer-i Nebevi’nin ciltlerinden günümüze ulaşmış eserlerin reprodüksiyonlarından hazırladıkları sergiyi gezdi.

Sergide bulunan minyatür ve çiçek tabloları ahşap ve kağıt üzerine su bazlı boyalarla ve punto tekniğiyle yapılan minyatürler, Peygamberimizin doğumundan vefatına kadar hayatından bazı kesitleri yansıtmaktadır. Sergide kırk altı adet minyatür ve kırk altı adet gül çiçek çalışması yer almaktadır.

Bu içerik 14.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1122 kez okundu.