MERKEZ KÜTÜPHANEMİZDE “EDİRNE KİTAPLIĞI” BÖLÜMÜ AÇILDI

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi, bulunduğu kentin kültürel zenginliğine katkı yapmak amacıyla Edirne hakkında yazılmış 350 adet kitabı bir araya getirerek “Edirne Kitaplığı” bölümü oluşturdu. Bölümün açılışı, 20 Ocak 2014 tarihinde saat 13.30’da yapıldı.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Recep ZOGO açılış konuşmasında, Merkez Kütüphane’nin yerel sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde, kendi koleksiyonunda bulunan kitaplara ek olarak diğer kütüphanelerden ve yerel arşive sahip kişi ve kurumlardan Edirne ile ilgili kitaplara ulaştığını; çok nadir olarak günümüze ulaşan kitapların da taranıp orijinaline uygun boyut ve renkle ciltlenerek “Edirne Kitaplığı”na eklendiğini söyledi.

ZOGO, bir araya getirilen ve şu an sayıları 350 adet olan kitap için Merkez Kütüphanesi okuma salonunda özel bir bölüm oluşturulduğunu ve burada yer alan kitapların kapak ve künye bilgilerinin bulunduğu bir katalogun hazırlandığını vurgulayarak, söz konusu kataloga Merkez Kütüphane web sitesi üzerinden online erişilebilmekte olduğunu ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK, konuşmasında “Şehir medeniyettir, medeniyet de şehir; kitap medeniyettir, medeniyet de kitaptır. Edirne köklü bir geçmişe sahip, geçirdiği bütün savaşlara, işgallere, şehirde yaşayanların ve şehri yönetenlerin tüm yıkımlarına rağmen medeniyetimizin yaşadığı bir şehirdir.” dedi.  

“Edirne için ne yapsak azdır.” diyen Rektör Prof. Dr. Yener YÖRÜK, “Burada, Edirne şehri ve kitabı bir arada sergilenmektedir.” sözüyle konuşmasına son verdi.

Açılış kurdelesi, Rektör Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Vali Yardımcısı Ayhan ÖZKAN, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul TANRIKULU, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman PİŞKİN, Prof. Dr. Recep DUYMAZ ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ratıp KAZANCIGİL tarafından kesildi.

Konuşmaların ardından açılış programı, kokteyl ile devam etti.

Bu içerik 20.01.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 3134 kez okundu.