MAKEDONYALI RESSAM FEHİM HUSKOVİÇ VE ‘SIR’ İSİMLİ KİŞİSEL RESİM SERGİSİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE

Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Makedonyalı ünlü Ressam ve Üsküp Güzel Sanatlar Fakültesi Profesörü Fehim Huskoviç’in özel seçki eserlerinden oluşan, Kuratörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Ersan Sarıkahya ve Yrd. Doç. Ayhan Çetin’in, organizatörlüğünü de Trakya Üniversitesi adına Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı’nın  üstlendiği “Sır” isimli kişisel resim sergisi 17 Kasım 2017 Cuma günü saat 17.00’da Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sergi Salonu’nda açıldı.

İki üniversite arasındaki bağları güçlendirmek ve Balkan ülkeleri ile olan dayanışmayı pekiştirmek adına önemli bir girişimi üstlenen serginin sahibi Prof. Fehim Huskovic 1967 yılında Makedonya’da (eski Yugoslavya) Veles kentine bağlı Orizari köyünde doğdu. Üsküp’te Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Güzel Sanatlar Akademisini ve yüksek lisans eğitimini Profesör Zoran Yovanoviç – Dobrotin atölyesinde yaptı. Bulgaristan Sofya Üniversitesi’nde resim sanatının pedagoji ve metodoloji alanında mastır ve doktora programlarını tamamladı. Makedonya, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, Avusturya, Bosna-Hersek, Norveç, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan’ın da aralarında bulunduğu birçok ülkede 80’in üzerinde kişisel sergi açtı. 1988 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışında 700’den fazla karma sergiye katıldı. Ayrıca dünya çapında 150’nin üstünde uluslararası resim kolonisi ve sanat sempozyumlarında yer aldı. Çizim, resim, grafik ve pedagoji alanlarında 27 ödülün sahibi oldu. BANU- Bosna Hersek başta olmak üzere çok sayıda uluslararası sanat derneğinin ve platformunun üyesidir. Eserleri dünyanın farklı yerlerindeki birçok müzede ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Akademik hayatını Üsküp’te Güzel Sanatlar Fakültesi’nde profesör olarak devam ettiren Fehim Huskovic, resim çalışmalarını da aynı şehirdeki atölyesinde sürdürmektedir.

Sergi açılışının ardından Kuzey Bulgaristan Tuna Boyundan Halk Ozanı Mesut Tunalı katılımcılara küçük bir konser verdi.

17 Kasım’da açılışı gerçekleşen “Sır” isimli kişisel resim sergisi 30 Kasım 2017 tarihine kadar Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sergi Salonu’nda sanatseverler ile buluşmaya devam edecek.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..