MAKEDONYA ULUSLARARASI VİZYON ÜNİVERSİTESİ’NİN AÇILIŞI

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Balkanlarda eğitim dili Türkçe olarak akredite edilen ilk Üniversite olma özelliğini taşıyan ve Makedonya’nın Gostivar şehrinde yer alan Uluslararası Vizyon Üniversitesi’nin açılış törenine katıldı.

Açılış törenine, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Makedonya Eski Devlet Bakanı Hadi Nezir, Üsküp Büyükelçimiz Ömür Şölendil, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Makedonya Anayasa Mahkemesi Üyesi Salih Murat ve Makedonya Bilimler Akademisini temsilen Prof. Dr. Numar Aruç ve Makedonya ve Türkiye’den akademisyenler de katıldı. 

Büyükelçimiz Ömür Şölendil, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Rektörümüz açılış töreninde konuşmalar yaptı. 

Konuşmasında, Uluslararası Vizyon Üniversitesinin bölgedeki büyük bir eksikliği gidereceğini, Trakya Üniversitesinin Balkan dilleri eğitimine önem verdiği gibi,  Makedonya’da Türkçe eğitim veren bir Üniversitenin açılmasının büyük bir kültürel zenginlik olduğunu belirten Rektörümüz: “Vardar Nehrinin doğduğu bu şehirde, Gostivar’da yeni bir kaynak, pınar doğuyor. Bu eğitim ve bilim pınarıdır. Bölgenin aydınları ve işadamlarını gençlerin ihtiyaçlarını görerek, bu üniversiteye verdiği destekten dolayı tebrik ediyorum. Trakya Üniversite olarak biz de her türlü desteğe hazırız. Balkan Üniversiteler Birliği Başkanı olarak Eylül 2015’te Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda Uluslararası Vizyon Üniversitesini aramızda görmek isteriz.  Rektör Prof. Dr. Fadıl Hoca’ya davetinden dolayı teşekkür ediyor ve vizyonlarının bölgeye, Makedonya’ya ve Balkanlara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, açılış törenin sonunda katılımından dolayı Rektörümüze plaket verdi.

Bu içerik 22.12.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2906 kez okundu.