İMMÜNOLOJİ OKULU KAPILARINI AÇTI

Üniversitemiz ve Türk İmmünoloji Derneği iş birliğinde düzenlenen Türk İmmünoloji Derneği XII. Bölgesel Sempozyumu İmmünoloji Okulu 26 Ekim 2017 tarihinde Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde kapılarını açtı. İmmünolojideki genel kavramların anlatıldığı programa Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, Türk İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Günnur Deniz ile dernek yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türk İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Günnur Deniz konuşmasında “29 Nisan Dünya İmmünoloji Günü, 2005’ten beri Avrupa İmmünoloji Dernekler Birliği’nin, immünoloji ile ilgili farkındalık yaratmak için ilan ettiği bir gün. Biz de dernek olarak her iki yılda bir ulusal immünoloji kongreleri düzenliyor, bugünü farkındalığa ayırarak kutluyor ve çeşitli bilimsel aktivitelerde bulunuyoruz. Yılda iki veya üç kez ‘Turkish Journal of Immunology’ dergisini çıkarıyoruz. Bu yıl on ikincisini gerçekleştirdiğimiz Bölgesel İmmünoloji Kongresini ‘İmmünoloji Okulu’ olarak tanımladık. Bu sempozyumun ardından bir panel düzenleyeceğiz. Böylece bu etkinliği bir okul haline getirmiş olacağız.” dedi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, “Yaşam başladığından beri en ilkel canlılardan günümüzdeki en üst canlıların yaşamlarına kadar canlılar arasında ilişkiler vardır. Bu ilişkiler yarışma, çatışma ve birlikte bir yaşam üzerine kurgulandı. İmmünoloji, bütün bu ilişkileri inceleyen son derece ilgi çekici bilim dalıdır. İmmünolojinin bilimsel değer kazanması Edward Jenner ile başlar. Louis Pasteur, Robert Koch, Elie Metchnikoff ve Paul Ehrlich gibi bilim adamlarının da katkılarını unutmamak gerekir. Herkesin çok yararlanacağı güçlü bir sempozyumun gerçekleşeceğine inanıyorum.” dedi.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..