İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYETİ TÖRENİ

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 02 Haziran 2017 tarihinde Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan törende öğrenciler adına fakülte birincisi Hatice Kübra Demir konuşmasını gerçekleştirdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler konuşmasında “Öğrencilerimizin dört yıl boyunca göstermiş oldukları çabaların bir ödüllendirmesi olacaktır. İnşallah buradaki geçen sürenin ileriki yaşamlarında da onlara ödül olarak dönmesi en büyük isteğimiz. Sizlerin hayatta başarılı olması okuduğunuz okulunda başarısını göstermektedir. Bir okulu başka okullardan farklı kılan özellik mezunlarının hayatta başarılı olmalarıdır.” diyerek öğrencilerin eğitiminde emeği geçen herkesi ve öğrencileri tebrik ederek öğrencilerin bundan sonraki hayatlarında aynı şekilde çalışarak devam etmelerini temenni etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında “Trakya Üniversitesi artık 35 yaşında, kuruluşunu tamamlamış, çocukluğu ve gençliği bitmiş ileriye bakan büyük düşünen bir üniversite. Balkanları hedef almış 47.000 öğrencisinin 2300’ü yabancı uyruklu öğrenci ve bunun 2.000’i Balkanlardan. Türkiye’de Balkanlardan en çok tercih edilen üniversite olmaktan gururluyuz. Bu sene 3 okul birincimizin Balkan uyruklu olmasından da mutluyuz. Edirne tarihimizde 92 yıl başkentlik yapmış çok müstesna bir şehir. Bu sürede Fatih Sultan Mehmet’i bu topraklarda doğurmuş, büyütmüş, yetiştirmiş, Adriyatik’e kadar Balkanları ve İstanbul’u fethetmiş, bir çağı açıp bir çağı kapamış bir şehir. Bu şehirde öğrenci olmak bir ayrıcalıktır. Selimiye’ye baktığınızda büyük düşünmeyi göreceksiniz, Sağlık Müzesine baktığınızda insana verdiğimiz değeri göreceksiniz. Geçmişten güç olarak ecdadımızın yaptığından daha iyisini yapmakla mükellef olduğumuzu bir kez daha hissedeceğiz.” diyerek bütün mezun olan öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını dilerken öğrencilerin üzerinde emeği olan hocalara ve ailelere de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu fakülte birincisine ve ikincisine, Dekan Prof. Dr. Ayhan Gençler fakülte üçüncüsüne plaketlerini ve mezuniyet belgelerini takdim ettikten sonra bütün öğrencilere bölüm hocaları tarafından mezuniyet belgeleri verilmesiyle tören sol buldu.
Bu içerik 05.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 2030 kez okundu.