III. BALKAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR SPOR OYUNLARI YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun  desteği ile özel gereksinimli çocuk ve gençlerin toplumla bütünleşmelerini sağlamak ve bu konuda toplumsal duyarlılık ile farkındalık yaratmak amacıyla; Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, Slovenya ve Bosna-Hersek ile Ülkemizden Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul illerinden özel gereksinimli çocukların katılımı ile gerçekleştirilen “III. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları” Yürüyüşü 11 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Yürüyüş Vali Dursun Ali Şahin, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Edine Milli Eğitim Müdürü Vekili Kemal Soytürk, sporcular, öğrenciler ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi. Rektörümüz yürüyüş öncesinde sporcular ile bir araya gelerek sohbet etti.

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde 25 Kasım Stadyumu önünden başlayıp, Edirne Belediyesi önünde son bulan yürüyüşe halk büyük ilgi gösterdi. “Hepimiz Aynı Takımdayız” sloganı ile düzenlenen III. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları 12-13 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenecek etkinlikler ile devam edecektir.

Bu içerik 11 Mayıs 2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1041 kez okundu.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..