II. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE MÜZELERİ BİRLİĞİ KONFERANSI

İstanbul Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen II. Uluslararası Üniversite Müzeleri Birliği Konferansı 28 Mayıs 2014 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Natuk Birkan Binası’nda başladı.

Türkiye’den 18 yurtdışından 10 üniversitenin katıldığı konferansta 35 bildiri sunuldu. Üniversitemiz Sağlık Müzesi ile İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi sunumları Sağlık Müzesi Sorumlusu Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı ile İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi Sorumlusu Müslüm Özcan tarafından yapıldı.

Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı “Yeni Vizyonu İle II. Bayezit Sağlık Müzesi” konulu sunumunda, yenilenen Sağlık Müzesi Darüşşifası ile ilgili bir bildiri sundu. Müslüm Özcan ise “İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi” konulu sunumunda yeni binasına taşınan İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi ile Lozan Müzesi hakkında bilgiler verdi.
Bu içerik 29 Mayıs 2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1673 kez okundu.

20. YÜZYILIN SON SOYKIRIMI: SREBRENİTSA KONFERANSI VE 100 KARİKATÜRLE SREBRENİTSA SOYKIRIMI SERGİSİ

Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından Srebrenitsa Soykırımının 22. Yılı anısına düzenlenen 20. Yüzyılın Son Soykırımı: Srebrenitsa Konferansı ve 100 Karikatürle Srebrenitsa Soykırımı Sergisi 13 Temmuz 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi. Sergi açılışına ve konferansa Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büy&uum..

YENİ ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU HERRY SUDRADJAT’DAN ZİYARET

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve beraberindeki heyet 19 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyarette etti. Bilimsel ve kültürel konuların ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Endonezya 260 milyon nüfusu, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip dost ve kardeş bir Ülke. Bizi birbirimize bağlayan tarihi bağla..