II. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE MÜZELERİ BİRLİĞİ KONFERANSI

İstanbul Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen II. Uluslararası Üniversite Müzeleri Birliği Konferansı 28 Mayıs 2014 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Natuk Birkan Binası’nda başladı.

Türkiye’den 18 yurtdışından 10 üniversitenin katıldığı konferansta 35 bildiri sunuldu. Üniversitemiz Sağlık Müzesi ile İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi sunumları Sağlık Müzesi Sorumlusu Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı ile İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi Sorumlusu Müslüm Özcan tarafından yapıldı.

Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı “Yeni Vizyonu İle II. Bayezit Sağlık Müzesi” konulu sunumunda, yenilenen Sağlık Müzesi Darüşşifası ile ilgili bir bildiri sundu. Müslüm Özcan ise “İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi” konulu sunumunda yeni binasına taşınan İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi ile Lozan Müzesi hakkında bilgiler verdi.
Bu içerik 29 Mayıs 2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1567 kez okundu.

NEVRUZ ŞÖLENİ COŞKUYLA KUTLANDI

Üniversitemizin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Nevruz Şöleni” 21 Mart 2017 tarihinde Bolca Ana Yemekhanesi önünde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin ile Dekanlar, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Ma..

TÜRKSOY HALK ÇALGILARI ORKESTRASI NEVRUZ KONSERİYLE BÜYÜLEDİ

Türksoy Halk Çalgıları Orkestrası Nevruz Konseri 23 Mart 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konsere Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konserde TÜRKSOY Genel Sekreteri adına TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı b..