II. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE MÜZELERİ BİRLİĞİ KONFERANSI

İstanbul Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen II. Uluslararası Üniversite Müzeleri Birliği Konferansı 28 Mayıs 2014 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Natuk Birkan Binası’nda başladı.

Türkiye’den 18 yurtdışından 10 üniversitenin katıldığı konferansta 35 bildiri sunuldu. Üniversitemiz Sağlık Müzesi ile İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi sunumları Sağlık Müzesi Sorumlusu Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı ile İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi Sorumlusu Müslüm Özcan tarafından yapıldı.

Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı “Yeni Vizyonu İle II. Bayezit Sağlık Müzesi” konulu sunumunda, yenilenen Sağlık Müzesi Darüşşifası ile ilgili bir bildiri sundu. Müslüm Özcan ise “İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi” konulu sunumunda yeni binasına taşınan İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi ile Lozan Müzesi hakkında bilgiler verdi.
Bu içerik 29 Mayıs 2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1784 kez okundu.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..