HEKİM ADAYLARINA İLK DERS

Tıp öğrenimine 11 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen Beyaz Önlük Töreni ile başlayan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılının ilk dersini Rektör Vekili Prof. Dr. Cem Uzun, Uyum Programı kapsamında 12 Eylül 2017 tarihinde Ratip Kazancıgil Derslik Binasında verdi. Derste Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de bulundu.

Prof. Dr. Cem Uzun “33 sene önce ben de sizler gibi tıp eğitimine başladım. Sizler Trakya Üniversitesini seçen şanslı öğrencilersiniz. Hepinize hoş geldiniz diyor bundan sonraki eğitim hayatınızda da başarılar diliyorum” diyerek söze başladı. Ardından Edirne’yi ve Üniversitemizi öğrencilere tanıtan Rektör Vekili Edirne’nin tarihte tıp eğitimi alanında önemli bir yeri olduğunu söyleyerek II. Bayezid Külliyesi’nin öneminden bahsetti. Rektör Vekili, zamanının en önemli eğitim ve sağlık kurumu olan ve şu anda Üniversitemize bağlı Sağlık Müzesi olarak varlığını devam ettiren bu önemli eserin öğrencilerimiz tarafından mutlaka ziyaret edilmesini istedi.

Tıp biliminin sürekli geliştiğini ve buna göre hekimlerin de kendilerini sürekli güncel tutmalarının gerekliliğine değinen Prof. Dr. Cem Uzun Üniversitemizin bu amaçla yaptıklarından bahsederek Üniversitemiz kütüphanesinin 7/24 açık olduğunu vurguladı ve öğrencilerden buradan faydalanmalarını istedi.

Öğrencilerden her zaman not tutmalarını isteyen Rektör Vekili “Kalem ve kâğıdın yerini alan bir teknoloji yok. Hocalarınızla konuşurken sürekli not tutun. Bunlar sizin düşüncelerinizi şekillendirecektir. Bizim dileğimiz sizin en iyi eğitimi almanız. Bunun için sizin düşünceleriniz de önemli. Empati yapmanızı öneririm. Karşınızdaki hastayı bir yakınınız gibi düşünün. Anneniz, babanız, kardeşiniz gibi. Onlar için nasıl bir tedavi istersiniz. Onlar için nasıl bir hekim istersiniz. Bunu düşünün ve ona göre çalışın. Bu sizi en iyi hekim yapacaktır.” diyerek sözlerine devam etti.

Edirne’de medeniyetimizin izlerinden bahseden Rektör Vekili Prof. Dr. Cem Uzun Osmanlı’dan gelen bilim ve tıp eğitimi geleneğinin Üniversitemizde devam ettiğini söyleyerek üniversitemizin kalite ve akreditasyon çalışmalarına değindi. Prof. Dr. Cem Uzun “Hocalarımızın desteği ile akreditasyon çalışmalarımız tamamlanıyor. Çok kısa bir süre sonra uluslararası akreditasyon sahibi olacağız. Buradan aldığınız diploma tüm dünyada geçerli olacak. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu içerik 12 Eylül 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1338 kez okundu.