HAYAT AĞACIM PROJESİ FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ

Trakya Kalkınma Ajansı’nın “2013/2014 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı” kapsamında “Kültür ve Turizmin Gelişmesine, Bölgenin Tanıtımına Yönelik Girişim ve İşbirliklerinin Geliştirilmesi” öncelik alanına giren Hayat Ağacım” projesi farkındalık etkinliklerinin ilk etabı 23-26 Mart 2015 tarihleri arasında Edirne’de çeşitli okullarda öğrencilere verilen seminerler ile gerçekleştirildi.

Projenin tanıtılması amacıyla, 23 Mart 2015 tarihinde Faika Raika Şaika Erkurt Özel Eğitim Okulu ile Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 24 Mart 2015 tarihinde Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu ve Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu’nda, 25 Mart 2015 tarihinde Edirne Sosyal Bilimler Lisesi ile Trakya Birlik İlkokulu’nda proje tanıtım etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliklere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Proje Koordinatörü Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Candan Zülfikar ve Koordinatör Yardımcısı Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökçen Bayrak Yılmaz, Proje ekibinden Biyolog Müşerref Gizerler, Peyzaj Yüksek Mimarı Deniz Gözde Ertin, Peyzaj Yüksek Mimarı Beste Karakaya, Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sergun Dayan tarafından öğrencilere proje tanıtılarak ağaç ve çalılar, ağaçların işlevleri, tohum, çiçek ve meyveleri, arboretumlar, herbaryumlar ve botanik bahçeleri ile ilgili eğitimler verildi. Etkinliklerde öğrencilere eğitimlerde kullanılan sunumların yer aldığı cd, biyokalem (Ladin ağacı tohumlu) ve broşür hediye edildi.

Proje kapsamında mayıs ayı sonunda Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ile birlikte belirlenecek okullarda farkındalık etkinlikleri kapsamında Balkan Arboretumu’nda ağaç dikim töreni gerçekleştirilecektir. Ayrıca üniversite öğrencileri için de Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığı ile belge sahibi olan kent içinde etkin tur rehberleri ve organizatörlere farkındalık etkinliği düzenlenecektir.

Hayat Ağacım Projesi ile Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde kurulan, özellikle Trakya ve Balkan bitki türlerini barındıracak olan Balkan Arboretumu'nun (Canlı Ağaç Müzesi) birinci etabı tamamlanacak böylece Balkan Arboretumu’nun Edirne Turizm Rehberine yeni bir turizm destinasyonu olarak eklenmesi amaçlanmaktadır.
Bu içerik 30.03.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2563 kez okundu.