FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN BAŞARISI

Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yayınlanan ve 2000 yılından bu yana yayın hayatını kesintisiz sürdüren “Trakya University Journal of Natural Sciences (TUJNS) Dergisi” gelişen yapı ve yükselen kalitesiyle Aralık 2016’dan itibaren Ulakbim-TR Dizin tarafından da taranmaya başlanmıştı.

Dergi kalitesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında uluslararası görünürlüğün arttırılması amacıyla Web of Science kapsamında taranmak üzere başvuruda bulunan dergimiz 29 Kasım 2017 tarihi itibariyle 2017 yılı Cilt 18, Sayı 1 dahil olmak üzere “Emerging Sources Citation Index (ESCI)” kapsamında taranmaya başlamıştır. Ülkemizde yayınlanan 2000’den fazla bilimsel dergiden sadece 138’i bu indeks tarafından taranırken dergimiz 139. dergi olarak bu liste kapsamına dahil edilmiştir.

Dergimiz dergi sahibi Prof. Dr. Murat Yurtcan, Baş Editör Doç. Dr. Kadri Kıran, Sayfa Editörleri Doç. Dr. Celal Karaman, Prof. Dr. Ayşegül Çerkezkayabekir, Dil Editörü Doç. Dr. Volkan Aksoy ve Dizgi Editörü Dr. Burak Öterler’in katkılarıyla yayınlanmaktadır. Dergimize http://dergipark.gov.tr/trkjnat adresinden ulaşabilirsiniz.

Dergimiz Baş Editörü Doç. Dr. Kadri KIRAN, aynı zamanda Türkiye’deki 1500’den fazla bilimsel derginin bulunduğu Dergipark’ın geliştirme grubuna seçilmiş 4 editörden biri olarak çalışmalara katkılarını sürdürmektedir.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..