Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Anabilim Dalı öğretim görevlisi Evrim Kaşıkçı 27 Nisan 2016 Çarşamba tarihinde Tiran’da, Tiran Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Ünlü Arnavut Tenor Kastriot Tusha ve konser orkestrasının müzik yönetmeni Keman Sanatçısı Zeqir Sulkuqi ile birlikte Arnavut ulusal kanallarından Vizion + kanalında sabah programına konuk oldu. Programın açılışında Evrim Kaşıkçı’nın Edirne bestesi ve Edirne fotoğraflarından oluşan klibi yayınlanarak Edirnemiz ve Üniversitemiz tanıtıldı. Daha sonra Tiran Büyükelçimiz Hidayet Bayraktar’ı makamında ziyaret ederek Rektörümüz tarafından kendisine gönderilen CD ve kitapları takdim etti.

29 Nisan 2016 Cuma saat 19:00’da Elbasan’da “Kastriot Tusha and Friends” adı ile gerçekleştirilen konserde Elbasan Filarmoni Orkestrasını İtalyan Şef Leonardo Quadrini yönetti. Konserde bağlama sanatçısı Osman Ekşi ile birlikte Evrim Kaşıkçı tarafından “Karahisar Kalesi ve Ah Yalan Dünya(Neşet Ertaş)” eserleri ardından tüm orkestra ve Tenor  Kastriot Tusha ile birlikte Türkçe/Arnavutça olarak “Çanakkale İçinde” ve “Karanfil Deste Gider” adlı eserler seslendirildi. Büyükelçimiz Hidayet Bayraktar, eşi ve elçilik çalışanlarımızın da katıldığı konser programı dinleyiciler tarafından ilgi ile izlendi.
                              
Evrim Kaşıkçı Arnavutluk ziyaretinin son gününde 30 Nisan 2016 Cumartesi İşkodra Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen program çerçevesinde İşkodra’da konser verdi.
Bu içerik 02.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1517 kez okundu.